Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νεκρά ψάρια και χαμηλή στάθμη στη λίμνη Κορώνεια!

Εκπέμπει SOS!

17 Σεπτεμβρίου 2019 18:41
Νεκρά ψάρια και χαμηλή στάθμη στη λίμνη Κορώνεια!

Χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες μέρες γύρω από τη λίμνη. Στo 0,80 μ. έχει μειωθεί το βάθος της. Κρούεται ο κώδωνας για μία ακόμα φορά για τη πολύπαθη λίμνη Κορώνεια, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες το θέαμα είναι αποκρουστικό με τα χιλιάδες ψόφια ψάρια που έχουν ξεβραστεί γύρω από τη λίμνη, ενώ σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα βρίσκεται πλέον και η στάθμη της, αφού το βάθος της δεν ξεπερνά τo 0,80 μ. από περίπου 2,5 μέτρα το 2015.

Να σας θυμίσουμε Απίστευτο: Νεκρά ψάρια ξέβρασε ο Πηνειός! Αναστατωμένοι οι κάτοικοι! (Video)

Ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, Ηλίας Τεκίδης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Κορώνειας. Τονίζει, παράλληλα, ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια μειώνεται συνεχώς η στάθμη της, με αποτέλεσμα η Κορώνεια να αντιμετωπίζει τα ίδια έντονα προβλήματα με πριν από λίγα χρόνια, όταν υπήρχαν τεράστιοι φόβοι ακόμα και για ξήρανσή της.

Κατά τον κ. Τεκίδη, το φαινόμενο οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες και στην ανομβρία που πλήττει την περιοχή. Η στάθμη της Κορώνειας έχει πέσει υπερβολικά, με αποτέλεσμα το οξυγόνο να είναι λιγοστό μέσα στη λίμνη και τα ψάρια να ξεβράζονται ψόφια στην ακτή.

«Δυστυχώς, η λίμνη Κορώνεια εκπέμπει SOS και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Παρακολουθούμε αρκετές ημέρες το φαινόμενο. Αναμέναμε ότι θα εμφανιστούν τα ίδια προβλήματα με το παρελθόν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας. Εδώ και δύο χρόνια μειώνεται συνεχώς η στάθμη της λίμνης. Τα ψάρια ψοφάνε λόγω έλλειψης οξυγόνου. Για το θέμα είμαστε σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα γίνουν αναλύσεις. Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε καλό δρόμο αναφορικά με τα ποσοτικά και τα ποιοτικά επίπεδα της λίμνης. Αν δεν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις, το ερχόμενο καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι χειρότερα για τη λίμνη Κορώνεια».

Όπως αναφέρει ακόμα ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, μεγάλο πρόβλημα για τη στάθμη της λίμνης αποτελεί το γεγονός ότι τροφοδοτείται μόνο με βρόχινο νερό, τη στιγμή που η κατανάλωση νερού για άρδευση από γεωτρήσεις γύρω από την Κορώνεια εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

«Γεφύρι της Άρτας»

Με τον θρύλο του «Γεφυριού της Άρτας» συνέκρινε τα προβλήματα της λίμνης Κορώνειας ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, αφού πρόκειται για ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους και αποτελεί στίγμα για την περιοχή. Χιλιάδες ψόφια ψάρια μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε γύρω από τη λίμνη τις τελευταίες μέρες. Υποστηρίζει και αυτός ότι το πρόβλημα οφείλεται στη μεγάλη ανομβρία, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν πέσει στη λίμνη ουσίες, οι οποίες να έχουν δηλητηριάσει τα ψάρια.

Ξέρεις πόσο επικίνδυνα είναι τα πιράχνας; Αν δεις αυτό το βίντεο θα πεισθείς!

Τα πιράνχας όλοι θα τα έχετε ακούσει. Σίγουρα πολλοί θα θεωρείτε ότι όσα λέγονται είναι υπερβολικά. Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε 16χρονο - Έκοψε κομμάτι από το πόδι του!

Αν το νομίζεται αυτό δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο από τη Βραζιλία και θα αλλάξετε γνώμη στη στιγμή!

Τα πιράνχας "λατρεύουν" το αίμα, αποδεικνύονται εξαιρετικά επιθετικά και άκρως επικίνδυνα και όπου υπάρχουν, το κολύμπι είναι κάτι παραπάνω από... απαγορευτικό
Το βίντεο που ακολουθεί έχει καταγραφεί σε περιοχή της Βραζιλίας. Ένα κομμάτι κρέας στο ποτάμι, και το... πάρτι αρχίζει!

Τη (γνωστή) ακόρεστη λαιμαργία των πιράνχας τέσταραν ψαράδες σε μια λίμνη της Βραζιλίας, προσφέροντας έναν καλό λόγο να το ξανασκεφτούν σε όσους έβλεπαν με καλό μάτι μια απόδραση… δροσιάς.

Τρομάζεις με το θέαμα αυτό και το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πέσεις στα δόντια τους!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share