Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηλεία: Σπείρα έκλεβε ζώα, καύσιμα, εργαλεία και οχήματα!

Τραγικό!

14 Οκτωβρίου 2019 10:27
Ηλεία: Σπείρα έκλεβε ζώα, καύσιμα, εργαλεία και οχήματα!

Ανήλικα παιδιά συμμετείχαν σε μια πενταμελή σπείρα Ελλήνων που τις τελευταίες ημέρες διέπραταν ληστείες σε σπίτια και σε στάβλους σε χωριά της Ηλείας και άρπαζαν από ζώα και ζωοτροφές μέχρι εργαλεία και καύσιμα, χρησιμοποιώντας οχήματα για τα οποία είχε δηλωθεί καταστροφή ή ακινητοποίηση!

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

Τα μέλη της συμμορίας, τρεις άνδρες ηλικίας 23, 17 και 14 και μία γυναίκα 20 χρόνων που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε ένα χωριό της Ηλείας, καθώς και ένας 22χρονος συνεργός τους που αναζητείται για να συλληφθεί, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ κλοπών τα ξημερώματα της Τρίτης και του Σαββάτου.

Στο διάστημα της δράστης τους, άρπαξαν από στάβλους 20 αρνιά, ένα αλυσοπρίονο, έναν ηλεκτρικό τροχό, μία ηλεκτροσυγκόλληση, 15 τσουβάλια με συνολικά 450 κιλά αποξηραμένης βρώμης, δέκα τσουβάλια με 40 κιλά λιπάσματος, δυο μπιτόνια με πετρέλαιο χωρητικότητας 20 λίτρων, δυο μπιτόνια με λάδι, άλλα δυο μπιτόνια με βενζίνη, μια μπαταρία αυτοκινήτου και δυο συσκευασίες με ηλεκτρόδια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Στο σπίτι του 23χρονου «αρχηγού» της σπείρας, σε έναν στάβλο που διατηρεί και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν οκτώ από τα κλεμμένα αρνιά, δύο μπαταρίες αυτοκινήτων, τρία πλαστικά δοχεία με βενζίνη, πετρέλαιο και λάδι, 500 κιλά λίπασμα και ποσότητες ζωοτροφών, ενώ σε άλλον στάβλο στο Επιτάλιο Ηλείας, οι αστυνομικοί βρήκαν άλλα 11 κλεμμένα αρνιά που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Εκτός από αυτά, κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκε έξω από το σπίτι του 23χρονου ένα μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο 17χρονος αδελφός του, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει καταστροφή πριν από επτά ολόκληρα χρόνια! Παράλληλα, κοντά στο σπίτι των δυο νεαρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο 22χρονος, με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, πινακίδες κυκλοφορίας που δεν ήταν καταχωρημένες και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ο οποίος τους άσκησε διώξεις για κλοπή και ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα!

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα! Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Λουτρόπυργο, τρεις δράστες, ηλικίας 17, 21 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται ισάριθμοι συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 53 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τα μέσα Ιουνίου του 2019 διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα οχήματα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαιναν σε χώρους στάθμευσης κοντά σε παραλίες εντόπιζαν οχήματα και, είτε σπάζοντας τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις κλειδαριές, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν τσάντες, σακίδια και πορτοφόλια που περιείχαν διάφορα τιμαλφή, κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Αδιανόητο: Πέταξε την ηρωίνη στα κεραμίδια, αλλά... δεν γλίτωσε τις χειροπέδες!

Η σπείρα διέπραξε περισσότερες από 50 κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

Επιτήδειοι εξαπατούσαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αποσπώντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Πρόκειται για τρεις άντρες που συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική καταδίωξη και τους αποδίδεται η συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Οι διωκτικές Αρχές εξιχνίασαν την φερόμενη δράση της σπείρας, όταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε τους τρεις άντρες να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και κάλεσε την Άμεση Δράση. Συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο για να τους ελέγξουν, αλλά εκείνοι αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι επιβάτες του (δύο 34χρονοι κι ένας 26χρονος).

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε απάτες και κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, κατηγορούνται ότι με ακόμη δύο συνεργούς τους και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, εξαπάτησαν σε δύο περιπτώσεις ηλικιωμένους, τη μία με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και τη δεύτερη για δήθεν οφειλή συγγενικού προσώπου, ενώ κατηγορούνται επιπλέον για κλοπή, πάλι εις βάρος ηλικιωμένου ατόμου, με τη μέθοδο της απασχόλησης και αφού προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η συνολική τους λεία φέρεται να περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ηρωίνη!

Πρόλαβαν να μοιράσουν το εμπόρευμα του θανάτου στα στέκια όπου συχνάζουν οι τοξικομανείς στο Ηράκλειο, δυο Έλληνες που διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, πριν πέσουν στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών με τις τσέπες γεμάτες από τα άνομα κέρδη τους.

Όταν οι άνδρες της Δίωξης σταμάτησαν για έλεγχο τους δύο άνδρες ηλικίας 47 και 59 χρόνων, βρήκαν πάνω τους ό,τι δεν είχαν προλάβει να διαθέσουν στην «πελατεία» τους, δηλαδή 10,4 γραμμάρια ηρωίνης και την ηλεκτρονική ζυγαριά με την οποία καθόριζαν τις δόσεις. Όμως, στις τσέπες τους βρέθηκαν και 985 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Η ηρωίνη και τα μετρητά κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πεζούς!

Συμμορία που έκλεβε,τσάντες, κινητά τηλέφωνα και χρήματα, από ανυποψίαστους πεζούς στηΘεσσαλονίκη εξάρθρωσε σήμερα.

AdvertisementΩς μέλη της συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί, Σύριοι, Λίβυοι και Αλγερινοί, όλοι τους σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα οκτώ πρόσωπα που αναζητούνται.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 18χρονος, υπήκοος Συρίας, στον οποίο αποδίδεται ότι συντόνιζε τη δράση της συμμορίας και διατηρούσε διαμέρισμα, όπου κατέληγαν τα κλοπιμαία.

Τα περισσότερα «χτυπήματα» που φέρεται να διέπραξε η συμμορία, εντοπίζονται στην περιοχή της Ροτόντας και στην Καμάρα, ενώ τα μέλη της διαπιστώθηκε, ότι έδρασαν και στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Εγνατία Οδό,Τσιμισκή κ.ά. «Επέλεγαν πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως πλατείες, κεντρικούς δρόμους, στάσεις αστικών λεωφορείων, ενώ δρούσαν ακόμη και μέσα σε λεωφορεία» ανέφερε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Νίκος Ζησιμόπουλος, παρουσιάζοντας την υπόθεση.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ. Κάποια από τα αντικείμενα που άρπαξαν, όπως γυναικείες τσάντες, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και αστυνομικές ταυτότητες, βρέθηκαν σε χώρους όπου διέμεναν.

Στους ίδιους χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 4.750 ευρώ, που εκτιμάται ότι είναι προϊόν της εγκληματικής τους δράσης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share