Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηλεία: Πλημμύρες, εγκλωβισμένα οχήματα και σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία!

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους!

21 Νοεμβρίου 2019 08:26
Ηλεία: Πλημμύρες, εγκλωβισμένα οχήματα και σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία!

Η κακοκαιρία χτύπησε και την περιοχή της Ηλείας για ακόμα μια φορά με αποτέλεσμα οι έντονες βροχοπτώσεις να προκαλέσουν πλημμύρες, υλικές καταστροφές αλλά και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα.

Καταστροφικές πλημμύρες "έπνιξαν" τον κάμπο της Μεσσηνίας! (Video)

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο.

O αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ πρόσθεσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας.

Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συναγερμός στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία! (photos-video)

Έντονα προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η έντονη κακοκαιρία.

Γιάννης Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία! Θα είναι δύσκολη η κατάσταση!»

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου - Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά.

Από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής.

Επίσης από την κακοκαιρία που πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος.

Λόγω καταπτώσεων βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα. Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό: Μετεωρολογική βόμβα αναμένεται στη χώρα μας! (photos-video)

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό, με του ειδικούς να κάνουν λόγο για μετεωρολογική βόμβα να πρόκειται να χτυπήσει στη χώρα μας!

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: "Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ! (photo)

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της βόρειας Αφρικής και συγκεκριμένα κοντά στην Τυνησία αναμένεται το επόμενο 24ωρο να στροβιλιστεί γύρω από τον εαυτό του και καθώς θα αλληλοεπιδρά με τα θερμά νερά της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να βαθύνει σημαντικά φτάνοντας στα όρια της Μετεωρολογικής βόμβας.

Τασος Αρνιακός: Βελτιώνεται ο καιρός αλλά με...! (Video)

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετεωρολόγο του Open Tv, με τον όρο «Μετεωρολογική βόμβα» χαρακτηρίζεται το βαρομετρικό χαμηλό του οποίου η βαρομετρική πίεση στο κέντρο του ανοιγμένη στην επιφάνεια της θάλασσας, πέφτει για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη πάνω από 17 χιλιοβαρίδες ή εκτοπασκάλς (mbrs ή hpa) σε χρονικό διάστημα ενός 24ωρου.

Αυτή η απότομη βάθυνση στο κέντρο του δημιουργεί μεγάλη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειάς του με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ θυελλωδών ανέμων που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και τα επίπεδα θύελλας (ταχύτητα ανέμου μεγαλύτερη των 10 μποφόρ!). Ταυτόχρονα εξαιτίας της έντονης αστάθειας που συνοδεύει το σύστημα αυτό, έχουμε εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων που πολλές φορές προκαλούν ακόμη και πλημμύρες.

Η Μετεωρολογική βόμβα αυτή καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά βορειοανατολικά θα επηρεάσει και τη χώρα μας με μικρότερη όμως ένταση μιας και συνεχώς θα χάνει από τη δύναμή της.

Έτσι λοιπόν τον πιο επικίνδυνο καιρό (καταιγίδες, χαλάζι, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι, πολύ θυελλώδεις άνεμοι) τον περιμένουμε στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα και σε δεύτερο βαθμό επικινδυνότητας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την Τρίτη το απόγευμα και από τα δυτικά και μέσα στην Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας.

Στους επισυναπτόμενους χάρτες σημειώνεται το βαρομετρικό χαμηλό «βόμβα» μαζί με τον όγκο νερού που αναμένεται να πέσει καθώς και τους ανέμους που θα το συνοδεύουν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share