Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο Ψυχικό: 13 over the top προορισμοί για καταπληκτικό φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

24 Ιουνίου 2020 07:53
Νέο Ψυχικό: 13 over the top προορισμοί για καταπληκτικό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε το Νέο Ψυχικό είναι στις προτιμήσεις σου είτε όχι, με τις παρακάτω επιλογές σε φαγητό και ποτό είμαστε σίγουροι ότι θα είναι η επόμενη επιλογή σου.

Γλυκολέμονο

Γνωστές ελληνικές γέυσεις, παρουσιασμένες με έναν πιο δημιουργικό τρόπο και με ένα σύγχρονο touch, είναι αυτό που θα βρεις στο εστιατόριο Γλυκολέμονο στο Νέο Ψυχικό. Διαθέτωντας έναν φωτεινό, λιτό και κλασικό χώρο, δίνει έμφαση στο ελληνικό δημιοργικό φαγητό και σε ταξιδεύει στα διάφορα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας, θυμίζοντάς σου καλοκαίρι.

Απόλαυσε βιολογική φάβα από τη Σχοινούσα, σερβιρισμένη με πιτάκια τορτίγιας και γαρίδες, τραγανές και λαχταριστες τηγανιτές πατάτες Νάξου και σφακιανή πίτα, ζυμωμένη με προζύμι για αρχή. Συνέχισε με φτερούγες κοτόπουλου, μαριναρισμένες με σάλτσα BBQ, λαχανικά και ρύζι μπασμάτι ή με ένα χοιρινό σνίτσελ με θυμάρι, τηγανιτές πατάτες και λιωμένο τσένταρ και κλείσε το γεύμα ή το δείπνο σου με ένα μιλφέιγ πορτοκάλι ή τηγανιτά κομμάτια μπανάνας και ανανά με συρόπι καραμέλας και πούδρα καρύδας.

Πιπεριά

Μοντέρνα ταβέρνα με φιλικό περιβάλλον και παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο Ψυχικό που αναδεικνύεται σε προορισμό όσων επιθυμούν να δοκιμάσουν φαγητό με… προσωπικότητα και θαλασσινή… αύρα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην value for money φιλοσοφία που επιτάσσουν οι καιροί.

Με μια δυναμική πορεία στο χρόνο, η Πιπεριά κατάφερε να εδραιωθεί και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα πιάτα που μυρίζουν Αιγαίο, έχουν ταμπεραμέντο Μεσογειακό και χαρακτηρίζονται για τις επιρροές από την Άπω Ανατολή.

Polly Maggoo

Αν σας αρέσει η γαλλική κουζίνα κι έχετε όρεξη για λίγη γαλλική κρεμμυδόσουπα ή κρασάτο κόκορα και γενικότερα θέλετε λίγο διεθνή αέρα στα πιάτα σας, με γαλλική πάντα βάση, σε ατμόσφαιρα μπιστρό, τότε θα κάνετε μια στάση στο Ψυχικό. Το Polly Maggoo είναι από αυτά τα εστιατόρια που θα νιώσετε τόσο οικεία, σαν να τα έχετε επισκεφτεί ξανά και ξανά, και που σας βγάζουν αυτόματα ένα αίσθημα άνεσης. Πιείτε λίγο κρασί, δοκιμάστε το καλό φαγητό της Γαλλίας και χαλαρώσετε σε ένα όμορφο περιβάλλουν όπου… la vie en rose.


Silo The Food bar

Για πρωτότυπα πιάτα μεσογειακής κουζίνας και εκλεκτό κρασί, θα επισκεφθείς το εστιατόριο Silo The Food bar στο Νέο Ψυχικό. Μοντέρνος και φωτεινός χώρος, με νεανική ατμόσφαιρα και industrial αισθητική, βασίσμένο στις γαστρονομικές παραδόσεις της μεσογειακής κουζίνας, τα φρέσκα υλικά και τις αξεπέραστες σπιτικές γεύσεις, θα σε κάνει να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά.

Όλες οι γεύσεις του, συνοδευόμενες από εξαιρετικό κρασί με μερικές από τις καλύτερες ετικέτες σε λευκό, ροζέ, κόκκινο ή αφρώδες, έτσι ώστε να μπορείς σίγουρα να ταιριάξεις το ιδανικό κρασί με το αγαπημένο σου πιάτο. Στο πλούσιο μενού του θα βρεις δροσερές και φρέσκες σαλάτες, πρωτότυπα ορεκτικά, γευστικά κρεατικά, ζυμαρικά, θαλασσινά και burgers, αλλά και μεγάλες και νόστιμες ποικιλίες για να μοιραστείς με την παρέα!Ένας ιδανικός προορισμός για καλό φαγητό.

Parlo

Casual, ιταλικό εστιατόριο παραδομένο στο πράσινο, σε έναν από τους πιο καθιερωμένους γαστρονομικούς προορισμούς στο Νέο Ψυχικό, το δρόμο της Αδριανείου. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές εδώ δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική πίτσα του –περίπου δέκα διαφορετικές προτάσεις σε πίτσα βάζουν σε πειρασμό, με συνδυασμούς και γεύσεις που προκαλούν έκπληξη στον ουρανίσκο– και τα ζυμαρικά, που το καθιστούν σε καθιερωμένο σημείο αναφοράς για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμο φαγητό με εκλεκτές πρώτες ύλες.

Wolves of Kitchen

Άνοιξε στο τέλος του 2017 έπειτα από την επιτυχία που έκανε στη Μύκονο και φέρει την υπογραφή και εγγύηση του σεφ Alsi Sinanaj, ο οποίος είναι και συνιδιοκτήτης των… λύκων του Ψυχικού. Το Wolves of Kitchen αποτελεί έναν all day χώρο στο Ψυχικό με αίσθηση και ατμόσφαιρα αυλής, όπου τα φώτα πέφτουν πάνω σε φωτιές, ροτισερί και σχάρες και φυσικά το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του.

Τα ζυμαρικά δεν λείπουν από το μενού -δοκιμάστε τα νιόκι με φιλετάκια κοτόπουλου, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα- και οι… θρυλικές του μπριζόλες θα σας κλέψουν την καρδιά, τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με την κλασική επιλογή της τηγανητής πατάτας με προσθήκη τριμμένης φέτας, αλλά και με άλλες επιλογές όπως πουρέ με τριμμένο αυγό, πουρέ καρότου με καπνιστή πάπρικα και τηγανητό κρεμμύδι ή αρωματικό ρύζι.

Μπλε Αλεπού

Αγαπάς και εσύ το κρέας; Ο προορισμός σου στα Βόρεια Προάστια, είναι σίγουρα το grill restaurant Μπλε Αλεπού με το καταπληκτικό φαγητό. Δίνοντας έμφαση στα ψητά κρεατικά και στο καλό κρασί, η Μπλε Αλεπού, θα σε εκπλήξει με τις ζουμερές και λαχταριστές της επιλογές. Ο χώρος του φωτεινός και λιτός, σε μίνιμαλ διάθεση, με βιομηχανικές αναφορές και λεπτομέρειες από ξύλο και μέταλλο, προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με τους φίλους και την οικογένειά σου.

Εκεί θα βρεις καγιανά με φέτα και ντομάτα, γαρίδες σαγανάκι, Rib Eye Αργεντινής, φιλετάκια κοτόπουλο στο wok με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι και τεριγιάκι, μοσχαρίσιο συκώτι, σουβλάκι μαύρου χοίρου, αλλά και νόστιμα kebab παρακσκευής του εστιατορίου, μαγειρεμένο ακολουθώντας Αμερικάνικες συνταγές.

Gaspar

Αν σας αρέσει το σύγχρονο design, με εντυπωσιακή διακόσμηση με μεγάλα τραπέζια και ψάχνετε ένα μέρος που ταυτόχρονα είναι μοντέρνο καφέ και ατμοσφαιρικό bar-restaurant, τότε το Gaspar στον Φάρο, το κεντρικότερο σημείο του Ν. Ψυχικού, είναι για εσάς. Εκεί θα δοκιμάσετε μεσογειακή (με πίτσα, ζυμαρικά, αλλά και fitness επιλογές) και γιαπωνέζικη κουζίνα, απίθανα γλυκά του Διονύση Αλέρτα, αλλά και ενημερωμένα κοκτέιλ που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Αν βρεθείτε εκεί μεσημέρι, θα συναντήσετε διάφορες δραστήριες προσωπικότητες της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες γεμίζει από όσους αναζητούν καλό και προσεγμένο φαγητό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Αναλόγως με τη διάθεση, το Gaspar έχει όλες τις ώρες της ημέρας κάτι να προσφέρει με κύριο ενδιαφέρον στο προσεγμένο φαγητό.

Sushi Bar

Πιστό στις ιαπωνικές αξίες, τα εστιατόριο Sushi Bar στο Νέο Ψυχικό, θα σε συναρπάσει με την αυθεντικότητά του, την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών του και με τις αμέτρητες παραλλαγές του είδους του. Χαλαρή ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός, γήινα χρώματα και με διακόσμηση που σε κάνει να πιστέυεις πως έχεις ταξιδέψει με απευθείας πτήση στην Ιαπωνία, μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική γεύση των πιάτων του, τα οποία φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή μπροστά σου, στην ανοιχτή του κουζίνα, πάντα με παραδοσιακές ιαπωνικές μεθόδους. Δοκίμασε φιλέτα ολόφρεσκων ψαριών (sashimi), πρωτοποριακά sushi burgers, τα δημοφιλή maki & nigiri, αλλά και πολλά μοναδικά και διαφορετικά πιάτα από τις όμορφες περιοχές της Ιαπωνίας.

Maypole

Για μετά τη δουλειά, για ραντεβού με τους φίλους ή το αίσθημα, για νόστιμο φαγητό και χαλάρωση, προτείνουμε το εστιατόριο Maypole στο Νέο Ψυχικό. Διαθέτει ένα μοντέρνο και σύγχρονο χώρο, με minimal χαρακτηριστικά και απλή διακόσμηση, διεθνή κουζίνα και έναν πολυσυλλεκτικό κατάλογο με νόστιμα και ξεχωριστά πιάτα.

Δοκίμασε μία από τις φρεσκότατες σαλάτες του, όπως τονοσαλάτα με λόλα κόκκινη και πράσινη, μαρούλι, iceberg, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια και ελαφριά σπιτική μαγιονέζα σκόρδου ή μία protein salad χαμηλών υδατανθράκων με σπανάκι, λόλα κόκκινη και πράσινη, μαρούλι, τυρί ένταμ, κοτόπουλο, βραστό αυγό και ελαφρύ σπιτικό dressing μουστάρδας και ένα από τα πεντανόστιμα κυρίως του, όπως Linguini με καπνιστό σολωμό και vodka, μία Maypole Pizza ή ένα risotto με στήθος κοτόπουλο και grana Padano.

Barabicu

Μια super επιλογή για κρέας στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, αποτελεί επίσης το εστιατόριο Barabicu. Το όνομά του προέρχεται από διάλεκτο της φυλής Ταϊνό της Καραϊβικής, όπου “barabicu” σημαίνει “λάκκος για φωτιά“. Το μενού του περιλαμβάνει νόστιμα και ποιοτικά κρέατα, όλα σερβιρισμένα στη σχάρα, συνδυασμένα με αγνά υλικά σε κάθε πιάτο, ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις τους. Μεσογειακή κουζίνα, προσεγμένη διακόσμηση, καταπληκτικό φαγητό, ωραία μουσική, αλλά και ευγενικό προσωπικό… Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα εστιατόριο;

Απόλαυσε μαριναρισµένη χοιρινή σπαλοµπριζόλα µε καραµελωµένα κρεµµύδια και τηγανιτές baby πατάτες, rib-eye steak Black Angus με πουρέ καρότου, ψητό καλαµπόκι και αρωµατικό βούτυρο, αλλά και μοσχαρίσια πικάνια steak στη σχάρα µε σως chimichurri και ανάμικτη πράσινη σαλάτα.

Iki Sushi Lounge

Μοντέρνο, απλό και με τις πιο φρέσκες σπεσιαλιτέ για sushi, το ιαπωνικό εστιατόριο Iki Sushi Lounge σε περιμένει στο Νέο Ψυχικό. Σταθερή επιλογή στην περιοχή του για καλό sushi, διατηρεί τα στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης εμπλουτίζοντάς τα με νέες gourmet γευστικές προτάσεις.

Διακοσμημένο σε απλές γραμμές, με φυσικό ξύλο, ζωηρό πράσινο χρώμα και lounge ατμόσφαιρα, σε βοηθάει να αποδράσεις από την καθημερινότητα και να απολαύσεις χαλαρά τις νόστιμες επιλογές του. Στο μενού του θα βρεις λαχταριστές σούπες και δροσερές σαλάτες, φρεσκότατο sushi, γιαπωνέζικα πιτάκια με κοτόπουλο και λαχανικά, noodles, εκλεκτά ορεκτκά και πολλές άλλες νόστιμες επιλογές.

Κληματαριά


Έξοδο με την οικογένεια ή την παρέα για καλό σπιτικό φαγητό στο Νέο Ψυχικό; Ο προορισμός σου είναι η παραδοσιακή ταβέρνα Κληματαριά. Φημισμένη για τους νόστιμους ελληνικούς της μεζέδες και τη μοναδική της φιλοξενία, θα σε εντυπωσιάσει με την απλότητά της και τα νόστιμα πιάτα της.

Η διακόσμησή της λιτή, ακριβώς αυτή που αρμόζει σε μία παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα και το προσωπικό της ευδιάθετο και πρόθυμο. Εκεί θα δοκιμάσεις πιάτα με νόστιμα ντόπια κρεατικά, όπως λουκάνικο χωριάτικο, καλοψημένα ζουμερά μπιφτέκια, ζουμερές μπριζόλες, ψητό κοτόπουλο, λαχταριστά κεφτεδάκια, όλα συνοδευόμενα από επιλογές όπως φρέσκες τραγανές πατάτες, νόστιμο ρύζι ή πουρέ, παραδοσιακές πίτες, μαγειρευτά και λαχταριστούς λαχανοντολμάδες.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share