Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 18 Μαΐου!

Οι θάνατοι και οι τραγωδίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

18 Μαΐου 2019 08:05
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 18 Μαΐου!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 18 Μαΐου!

1821 Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι!

1828 Οι Τούρκοι προσβάλλουν το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν 600 Κρήτες επαναστάτες. Στη μάχη πέφτουν ηρωικώς οι περισσότεροι από τους υπερασπιστές του. Λέγεται πως από τότε, κάθε χρόνο τα χαράματα αυτής της μέρας εμφανίζονται στις πολεμίστρες του κάστρου τα φαντάσματα των ηρώων, οι γνωστοί Δροσουλίτες.

1922 Ιδρύεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

1963 Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

1965 Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη και δράση στο στρατό μιας συνωμοτικής οργάνωσης με το όνομα «ΑΣΠΙΔΑ» και την εμπλοκή σ’ αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου.

1980 Άνθρωπος του Ηρακλή συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να δωροδοκεί με 500.000 δραχμές τον αμυντικό του ΠΑΟΚ Φιλώτα Πέλλιο, προκειμένου να μην αγωνισθεί στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο «γηραιός» θα κριθεί ένοχος και θα υποβιβασθεί.

Μεγάλη ασέβεια στον νεκρό Δημήτρη Παπαμιχαήλ: Η εικόνα από τον τάφο που σοκάρει!

Μόνο θλίψη προκαλεί ο ξεχασμένος ο τάφος του νεκρού Δημήτρη Παπαμιχαήλ!

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από την ζωή ο Δημήτρη Παπαμιχάηλ.

Η τελευταία του κατοικία δείχνει σημάδια εγκατάλειψης. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε γνωστό περιοδικό, πρασινάδες έχουν βγει στο μνήμα του αείμνηστου ηθοποιού, μαραμένα λουλούδια παραμένουν στην θέση τους και όλα μαρτυρούν ότι κανείς δεν τον επισκέπτεται όχι μόνο για να τον περιποιηθεί, αλλά ούτε για να του ανάψει το καντήλι.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τις ταινίες του, οι οποίες παίζονται μέχρι και σήμερα.

Όταν ο ηθοποιός «έφυγε» στην κηδεία του εκτός από τον γιο του Γιάννη Παπαμιχαήλ και τους συγγενείς του βρέθηκαν και χιλιάδες θαυμαστές του για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Η ζωή του Δημήτρης Παπαμιχαήλ πρωταγωνίστησε στα εξώφυλλα των περιοδικών, ενώ μετά τον θάνατό του σχολιάστηκε και η διαθήκη του, η οποία δεν περιλάμβανε τον γιο του, αφού σύμφωνα με τον ηθοποιό ακολούθησε διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό του…

Δείτε βίντεο από την κηδεία του:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share