Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Η Ελλάδα θα πάρει την Πόλη όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία..." Ανατριχιαστική προφητεία!

Σοκ!

3 Νοεμβρίου 2019 06:45

"Η Ελλάδα θα πάρει την Πόλη όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία...", αναφέρεται σε μια ανατριχιαστική προφητεία!

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς, έζησε σε χρόνους δύσκολους για το γένος.

Έφερε το μήνυμα της σωτηρίας, της αλήθειας, της αγάπης και της μετανοίας. Στήριξε σε χρόνια δύσκολα τον λαό στην πίστη γιατί γνώριζε ότι μέσα από τους εξισλαμισμούς υπήρξε μέγιστος κίνδυνος να χαθεί το γένος, γιατί γνώριζε πως όποιος χάνεται για την πίστη χάνεται και για την Ελλάδα. Ήξερε ότι αυτός ο λαός πρέπει να μείνει σταθερός στις ρίζες και στα πιστεύματά του, στα ήθη του και στη γλώσσα των Πατέρων του. Με την ευκαιρία διαβάστε: "Θα βυθιστεί ελληνικό πλοίο. Θα φέρει ελληνοτουρκική σύρραξη!" Προφητεία σοκ!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που στα λόγια του αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας, αλλά και στο μέλλον της. Ξαναδιαβάζοντας κανείς τις διδαχές του, καταννοεί πως τα σημάδια των καιρών, καθιστούν τον Κοσμά τον Αιτωλό πιο επίκαιρο από ποτε.


«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Όταν δείτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Από τα τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά.

Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Θα υπάρξει ουδετερότητα της Ελλάδας κατά την τριήμερη σύγκρουση στην Πόλη. Στην Πόλη θα χυθεί αίμα τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύση. Και συνεχίζει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για το ρόλο της Τουρκίας : “Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό τρεις μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς”. Εύλογα κάποιος αναρωτιέται ποιο είναι αυτό το μυστικό. Το μυστικό λέει ο Πατροκοσμάς σχετίζεται με το πράσινο φως για να χτυπήσουν τη Συρία. “Οι Τούρκοι θα το μάθουν πιο σύντομα σε σχέση με τους λοιπούς χριστιανούς συμμάχους στη Βορειοανατολική Συμμαχία (ΝΑΤΟ).

"Έρχεται πυρηνικός πόλεμος": Προφητεία που σοκάρει!

Μια προφητεία για πυρηνικό πόλεμο ήρθε στη δημοσιότητα και πραγματικά σοκάρει.

Έχοντας υπόψη ότι όλες οι προφητείες της Αγίας Γραφής γράφτηκαν πριν από την εφεύρεση της πυρίτιδας, και ότι δεν υπήρχαν λέξεις για να περιγράψουν τεχνητές εκρήξεις, υπάρχει αξιοσημείωτη ένδειξη στην Αγία Γραφή ότι θα γίνει ένας τεράστιος πόλεμος, πιθανόν πυρηνικός, στο τέλος του κόσμου.

Πράγματι οι προφητείες προβλέπουν έναν πόλεμο κατά τον έσχατο καιρό. Τα κεφάλαια 11 και 12 του βιβλίου του Δανιήλ περιγράφουν έναν πόλεμο μεταξύ του Βασιλιά του Βορρά και του Βασιλιά του Νότου που άρχισε από την εποχή της Περσικής Αυτοκρατορίας και εκτείνεται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Φυσικά έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στους πρωταγωνιστές του πολέμου (για λεπτομέρειες διάβασε το Παράρτημα 3 στο Βιβλίο).

Με την ευκαιρία διαβάστε: "Παραμονή Χριστουγέννων ξεκινάει ο..." - Προφητεία που σοκάρει!

Το εδάφιο που μας ενδιαφέρει είναι το Δανιήλ 11:40: “Στον έσχατο καιρό, ο Βασιλιάς του Νότου θα συγκρουστεί μαζί του· και ο Βασιλιάς του Βορρά θα έρθει εναντίον του σαν ανεμοστρόβιλος, με άμαξες, και με καβαλάρηδες, και με πολλά πλοία· και θα έρθουν στους τόπους, και θα πλημμυρίσουν, και θα διαβούν”. Τα επόμενα εδάφια δείχνουν ότι το πεδίο μάχης θα είναι η Μέση Ανατολή, ο Βασιλιάς του Βορρά θα νικηθεί, και ο πόλεμος θα ακολουθηθεί από “καιρό θλίψης, που ποτέ δεν έχει γίνει αφότου υπήρξε έθνος, μέχρις εκείνον τον καιρό” (Δανιήλ 12:1). Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι η Δευτέρα Παρουσία, η απελευθέρωση του καταδυναστευμένου λαού του Θεού, η ανάσταση των πιστών νεκρών και η ίδρυση του αιώνιου βασιλείου του Θεού (εδ. 1-4).

Ο τελευταίος αυτός πόλεμος, θα ξεκινήσει με μια επίθεση του Βασιλιά του Νότου προς τον Βασιλιά του Βορρά. Μια σύγκριση της ιστορίας με την σκιαγράφηση που παρέχει το κεφάλαιο 11 του Δανιήλ, μας φανερώνει ότι ο Βασιλιάς του Νότου στο τέλος του κόσμου θα είναι το φανατικό Ισλάμ και ο Βασιλιάς του Βορρά θα είναι μια συμμαχία των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών δυνάμεων. Με την ευκαιρία διαβάστε: Το φοβερό μήνυμα του γνωστού ασκητή του Παγγαίου: «Ελπίζω να με συγχωρήσει ο Θεός που έλυσα την σιωπή μου»

Μια προσεκτική σύγκριση των βασιλιάδων του Βορρά και του Νότου με τον στρατό των ακριδών που βρίσκουμε στο Βιβλίο του Ιωήλ δείχνει ότι οι δυο περικοπές περιγράφουν τον ίδιο πόλεμο στον έσχατο καιρό (στον Ιωήλ αποκαλείται “η Ημέρα του Κυρίου”). Επίσης αν συγκρίνουμε τον στρατό των ακριδών στον Ιωήλ με τον στρατό των ακριδών του κεφαλαίου 9 της Αποκάλυψης (η πέμπτη σάλπιγγα), καταλαβαίνουμε ότι οι δυο περικοπές περιγράφουν τον ίδιο στρατό και συνεπώς τον ίδιο πόλεμο. Επομένως ο τελευταίος πόλεμος περιγράφεται σε τρεις περικοπές: Δανιήλ 11,12, Ιωήλ 1,2 και Αποκάλυψη 8,9 (διάβασε το κεφάλαιο 9 του Βιβλίου για αποδεικτικά χωρία από την Αγία Γραφή).

Επιπλέον από το 11ο κεφάλαιο του Δανιήλ μαθαίνουμε ότι ο πόλεμος θα αρχίσει με μια επίθεση από τον Βασιλιά του Νότου, που ακολουθείται από μια αντεπίθεση του Βασιλιά του Βορρά. Στην περιγραφή στην Αποκάλυψη η επίθεση που ξεκινάει τον πόλεμο αντιστοιχεί με τις πρώτες τέσσερις σάλπιγγες (Αποκάλυψη 8:7-13).

Ο Ιωάννης είδε “φωτιά αναμιγμένη με αίμα, και ρίχτηκαν στη γη… και σαν ένα μεγάλο βουνό που καιγόταν με φωτιά ρίχτηκε στη θάλασσα, και το ένα τρίτο της θάλασσας έγινε αίμα… και από τον ουρανό έπεσε ένα μεγάλο αστέρι που καιγόταν σαν λαμπάδα… και πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τα νερά, επειδή έγιναν πικρά… και χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου, και το ένα τρίτο του φεγγαριού, και το ένα τρίτο των αστεριών, ώστε να σκοτιστεί το ένα τρίτο απ’ αυτά… κι ανέβηκε καπνός από το φρέαρ σαν καπνός από ένα μεγάλο καμίνι· και σκοτίστηκε ο ήλιος και ο αέρας από τον καπνό” (Αποκάλυψη 8:7-9:2). Θα ήταν απίθανο να υπάρξει καλύτερη περιγραφή μιας σειράς πυρηνικών πληγμάτων με το λεξιλόγιο που ήταν διαθέσιμο την εποχή του Ιωάννη.

Ο Ιωάννης στην περιγραφή του πολέμου κάνει εκτενή χρήση των παρομοιώσεων, π. χ.: “Σαν ένα μεγάλο βουνό που καιγόταν με φωτιά… οι μορφές των ακριδών ήσαν όμοιες με άλογα ετοιμασμένα για πόλεμο… επάνω στα κεφάλια τους ήσαν σαν στεφάνια όμοια με χρυσάφι… η φωνή από τις φτερούγες τους ήταν σαν φωνή από άμαξες πολλών αλόγων, που έτρεχαν σε πόλεμο” (Αποκάλυψη 8:8, 9:7,9). Με την ευκαιρία διαβάστε: "Το χρήμα θα εκλείψει από τον κόσμο"! Η συγκλονιστική προφητεία του Γέροντα Παΐσιου!

Αυτός ο τρόπος περιγραφής είναι αντίθετος με τις συμβολικές περιγραφές που βρίσκουμε στα άλλα μέρη της Αποκάλυψης στις οποίες ο Ιωάννης χρησιμοποιεί μεταφορές και σύμβολα. Για παράδειγμα, ο Ιωάννης είδε θηρία με κέρατα και διαδήματα, μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο και μια πόρνη με ένα χρυσό ποτήρι κτλ. Τα σύμβολα δείχνουν με σαφήνεια τι συμβολική σημασία των περικοπών αυτών. Η παρομοίωση, αντιθέτως, υπονοεί ότι ο Ιωάννης προσπάθησε να περιγράψει γεγονότα και αντικείμενα που έχουν κυριολεκτική σημασία, αλλά που δεν τα είχε δει ποτέ του. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό ήταν με το να τα συγκρίνει (παρομοιάσει) με αντικείμενα που του ήταν γνωστά.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι οι επτά σάλπιγγες, αντί να έχουν μια συμβολική σημασία, όπως ερμηνεύονται συχνά, προσφέρουν μια “κυριολεκτική” περιγραφή του πιο τρομερού πολέμου που έγινε ποτέ. Ο Ιωάννης είπε ότι το “τσίμπημα” των “ακριδώ”[1] δεν προκαλεί θάνατο, αλλά προκαλεί τόσο πολύ πόνο (για πέντε μήνες), ώστε “οι άνθρωποι θα ζητήσουν τον θάνατο, και δεν θα τον βρουν· και θα επιθυμήσουν να πεθάνουν, και ο θάνατος θα φεύγει απ’ αυτούς” (Αποκάλυψη 9:6). Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει τις επιπτώσεις τις έκθεσης σε πυρηνική ακτινοβολία ή σε βιολογικά όπλα. Ο Ιωάννης είπε ότι ένας στρατός με 200 εκατομμύρια στρατιώτες θα “θανατώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων” (Αποκάλυψη 9:15,16). Με τη σημερινή αναλογία, το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι!

Ίσως η πιο τρομαχτική διάσταση αυτού του πολέμου είναι ότι αποτελεί μόνο την αρχή των θλίψεων. Το βιβλίο του Δανιήλ και το βιβλίο της Αποκάλυψης παρουσιάζουν τη Μεγάλη Θλίψη να αποτελείται από δύο φάσεις. Στο Δανιήλ κεφάλαιο 11 παρουσιάζεται ο μεγάλος πόλεμος, με την αρχική επίθεση από τον Βασιλιά του Νότου και τη μαζική αντεπίθεση από τον Βασιλιά του Βορρά.

Ο πόλεμος ακολουθείται από “Καιρό Θλίψης, που ποτέ δεν έχει γίνει” (Δανιήλ 12:1). Στην Αποκάλυψη η πρώτη φάση (ο πόλεμος των σαλπίγγων) αποκαλείται “σιωπή στον ουρανό” (Αποκάλυψη 8:1). Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης ο Θεός επιτρέπει στον Σατανά να εκτελέσει τα καταστροφικά του σχέδια. Η δεύτερη φάση αποτελείται από τις Επτά Τελευταίες Πληγές, στις οποίες ο Θεός επεμβαίνει για να σώσει τον λαό Του που θα δέχεται επίθεση από τη Βαβυλώνα. Στον Δανιήλ όπως και στην Αποκάλυψη η Μεγάλη Θλίψη τερματίζεται με τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Τα παραπάνω είναι μόνο μια σκιαγράφηση των τρομακτικών γεγονότων που θα λάβουν χώρα κατά τη Μεγάλη Θλίψη. Διάβασε τα κεφάλαια 8, 9 και το παράρτημα 3 του Βιβλίου για λεπτομέρειες και αποδεικτικά χωρία από την Αγία Γραφή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share