Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basketball Champions League: Για το διπλό στην καυτή έδρα της Μπούργος η ΑΕΚ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ομίλου!

22 Ιανουαρίου 2020 12:47
Basketball Champions League: Για το διπλό στην καυτή έδρα της Μπούργος η ΑΕΚ!

Η ΑΕK αντιμετωπίζει απόψε στην Ισπανία της Μπούργος για την 12η αγωνιστική (21:30, ΕΡΤ3) του Basketball Champions League, με την Ένωση να θέλει να αφήσει πίσω τις δύο συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση. Στις χθεσινές αναμετρήσεις με ένα τρίποντο του Στόουν στην εκπνοή, η Μπρίντιζι νίκησε τον ΠΑΟΚ 93-91 στην Ιταλία και τον άφησε εκτός συνέχειας, ενώ το Περιστέρι κατάφερε να παραμείνει στον όμιλο!

Από μια πολύ όμορφη και παθιασμένη ατμόσφαιρα πρέπει να περάσει η ΑΕΚ, για να πάρει τη νίκη που θα της δώσει τόσο βαθμολογική ώθηση, όσο και ψυχολογική.

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν την «ξακουστή» για τους φιλάθλους της, Μπούργος, για την 12η αγωνιστική του Basketball Champions League, κι όσο δύσκολο κι αν φαντάζει ένα «διπλό», δεν είναι καθόλου ακατόρθωτο.

Οι φίλαθλοι της Μπούργος που βραβεύτηκαν για τρίτη σερί χρονιά από το ιστορικό περιοδικό «Gigantes», ως οι «κορυφαίοι» της Ισπανίας, θα κάνουν ακόμα ένα sold out, για να στηρίξουν την ομάδα τους. Και η «Βασίλισσα», όμως, θα έχει τη «δύναμή» της μαζί, αφού περίπου 100 φίλαθλοί της θα βρεθούν στο χωρητικότητας 9.352 θέσεων «Coliseum».

Η ΑΕΚ (7-4) είχε επικρατήσει στην πρώτη αναμέτρηση με 74-66, αλλά οι δύο τελευταίες ήττες της (Άντβερπ, Μπαντίρμα) καθιστούν αναγκαία μία νίκη. Από την άλλη, η Μπούργος μια θέση κάτω από την ΑΕΚ (6-5) στον όμιλο και προέρχεται από την ήττα στην έδρα της Πο Λακ Ορτέζ (80-76).

Η «Βασίλισσα», όπως είναι γνωστό, έχει σημαντικές απουσίες, αφού ο Νίκος Γκίκας και ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Και η Μπούργος, όμως, έχει έναν παίκτη στα... πιτς, ο οποίος είχε κάνει και «ζημιά» στην ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι. Ο λόγος για τον Γκόραν Χούτσκιτς, που έκανε επέμβαση στον δεξί αστράγαλο κι είχε μετρήσει στο ΟΑΚΑ 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ερλ Κλαρκ είναι ο κορυφαίος της Μπούργος, με 12.5 πόντους και 5.0 ριμπάουντ. Ακολουθεί ο Βίτορ Μπενίτε με 12.1 πόντους και 2.2 ασίστ, ενώ ο πρώην παίκτης ΠΑΟΚ και Κύμης, Θαντ ΜακΦάντεν έχει κατά μέσο όσο 9.7 πόντους με 50% στο τρίποντο και 3.5 ασίστ. Πρόβλημα, πάντως, μπορούν να δημιουργήσουν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Αουγκούστο Λίμα, Μπρούνο Φιτιπάλντο και Χασιέλ Ριβέρο.

Η Μπούργος έχει κατά μέσο όρο 84.7 πόντους (7η), 39.1 ριμπάουντ (4η) και 21.3 ασίστ (6η). Στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι στο 10-8 και ισοβαθμεί με Βαλένθια, Ανδόρα και Μάλαγα, ενώ για λίγο έχασε την πρόκριση στο Copa del Rey.

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Χοάν Πενιαρόγια, ανέφερε: «Επικίνδυνη ομάδα, με πολλούς παίκτες. Είναι μία από τις υποψήφιες ομάδες για το τρόπαιο. Θα σκεφτούμε την ΑΕΚ, αλλά περισσότερο εμάς. Το πιο σημαντικό επιθετικά, είναι η συγκέντρωση στον Λάνγκφορντ, που έχει σπουδαίες ικανότητες. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με πολύ ατομικό ταλέντο και σκληρό αμυντικό παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, είπε για την αναμέτρηση: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, με αντίπαλο μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να επιστρέψουμε στις νίκες στον όμιλο. Όλα τα ματς από δω και στο εξής είναι πολύ σημαντικά και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Η Μπούργος είναι μία ομάδα, που σκοράρει κατά μέσο όρο 85 πόντους, έχει μεγάλη ευστοχία στο σουτ τριών πόντων, έχει καλές προσωπικότητες και ένα γήπεδο που δίνει στους παίκτες της πολύ ενέργεια και ώθηση. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι να δώσουν ό,τι έχουν, και να παίξουν στα όριά τους, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Το πρόγραμμα:

  • Μπαντίρμα-Ράστα Βέχτα 82-70
  • Αντβέρπ-Ανβίλ 99-87
  • Χάποελ Ιερουσαλήμ-Ορτέζ (22/1, 21:00)
  • Σαν Πάμπλο Μπούργος-ΑΕΚ (22/1, 21:30)

Η βαθμολογία:

  1. Χάποελ * 19
  2. ΑΕΚ* 18
  3. Μπαντίρμα 18
  4. Ράστα Βέχτα 18
  5. Μπούργος * 17
  6. Ανβίλ 17
  7. Αντβέρπ 16
  8. Ορτέζ* 15

*οι ομάδες με ένα λιγότερο ματς

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share