Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Ηλίας Δαμάσκος

Θλίψη

21 Μαΐου 2020 13:14
Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Ηλίας Δαμάσκος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βαρύ πένθος στον ελληνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα τόσο στην ελληνική υδατοσφαίριση όσο και στο χώρο της κολύμβησης προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ηλία Δαμάσκου, σε ηλικία 67 ετών. Επίσης, στο πένθος βυθίστηκε και το ελληνικό μπάσκετ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου γνωστού προπονητή.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πολίστες των δεκαετιών του 1960 και του 1970, αγωνιζόμενος με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε και πρωταθλητής της κολύμβησης, στα αγωνίσματα του προσθίου.

Ο Ηλίας Δαμάσκος ήταν παντρεμένος με την Βαρβάρα και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αργυρώ. Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και ζούσε με την οικογένεια του εκτός Αθηνών και εντός Αττικής. Δυστυχώς, αντιλήφθηκε καθυστερημένα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήλθε στο νοσοκομείο, όπου μέσα σε περίπου 20 ημέρες «έφυγε» από τη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε: «Ο Ηλίας έγραψε την δική του ιστορία στην κλασική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Ήταν εξαίρετος άνθρωπος και σπουδαίος αθλητής. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε 28χρονος αθλητής από κορωνοϊό

Ένας 28χρονος παλαιστής σούμο που μολύνθηκε από κορωνοϊό, πέθανε και έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος αυτού του είδους πάλης, που έφυγε από την ζωή από τον θανατηφόρο ιό, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK την Τετάρτη, επικαλούμενος την ιαπωνική ομοσπονδία σούμο. Την ίδια στιγμή συγκλονίζει και ο θάνατος πασίγνωστου τραγουδιστή από τον φονικό ιό.

Ο Κιγιοτάκα Σομπούσι, νοσηλεύτηκε τον περασμένο μήνα και πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Τόκιο λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όπως ανέφερε ο NHK.

Ο Σομπούσι, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2007. Τον Απρίλιο, η ομοσπονδία σούμο της Ιαπωνίας (JSA) ανακοίνωσε ότι πέντε παλαιστές είχαν εξεταστεί και βρεθεί θετικοί στον ιό. Δεν είναι σαφές εάν οι άλλοι παλαιστές έχουν αναρρώσει πλήρως. Την περασμένη εβδομάδα, η JSA ανακοίνωσε ότι το καλοκαιρινό τουρνουά Grand Sumo, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί 24 Μαΐου-7 Ιουνίου στο Ryogoku Kokugikan του Τόκιο, ακυρώθηκε λόγω της κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται, ότι το εαρινό τουρνουά Grand Sumo της Οζάκα τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share