Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μοναδικές προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές τον Σεπτέμβριο!

Δείτε τις προτάσεις μας!

9 Σεπτεμβρίου 2019 14:28
Μοναδικές προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές τον Σεπτέμβριο!

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς να έχουν τελειώσει, όμως, ο Σεπτέμβριος ενδείκνυται για υπέροχες μονοήμερες εκδρομές. Δείτε τις προτάσεις του ταξιδιωτικού γραφείου Travel Time.

ΚΑΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (08/09/2019) – 8€

Αναχώρηση από Αθήνα/Πειραιά/Κορυδαλλό με προορισμό τη παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Η παραλία της Κακής ή Κακιάς Θάλασσας είναι οργανωμένη, και από τις πιο δημοφιλείς της νοτιοανατολικής Αττικής. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το μπάνιο και το καφεδάκι ή ουζάκι μας (προαιρετικό). Αναχώρηση από την παραλία 16:00 . Επιστροφή σε Αθήνα/ Πειραιά/Κορυδαλλό αργά το απόγευμα.

ΑΙΓΙΝΑ – ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ (15/09/2019) – 35€

Αναχώρηση από Κορυδαλλό/Αθήνα/Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά . Eπιβίβαση στο πλοίο για Αίγινα. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην Ι. Μ. Αγ. Νεκταρίου για προσκύνημα. Στη συνέχεια επίσκεψη θα μεταβούμε στην Αγία Μαρίνα όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη γιορτή του Φιστικιού στην Αίγινα. Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση, η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων.

Αντικείμενα φτιαγμένα από πυλό –μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση– μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα. Επιστροφή στο λιμάνι της Αίγινας και απόπλους για Πειραιά.

ΤΗΝΟΣ (22/09/2019) – 45€

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα με προορισμό τη Ραφήνα και επιβίβαση στο πλοίο. Μετά από τέσσερις ώρες, άφιξη στην Τήνο. Η πρώτη εντύπωση του επισκέπτη της Τήνου όταν αντικρίζει για πρώτη φορά την Χώρα είναι ότι τα αστικά της στοιχεία είναι περισσότερα από εκείνα της νησιώτικης ταυτότητας της. Κι όμως κάνουν λάθος! Η πόλις «κρατά» καλά φυλαγμένα τα μυστικά της. Πίσω από την βιτρίνα της παραλίας κρύβεται μία ολόκληρη νησιώτικη πόλη που διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του 19ου αιώνα την οποία ο επισκέπτης ανακαλύπτει σιγά-σιγά περιπλανώμενος στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

Σοκάκια, καμάρες, αρχοντικά και παλιές εκκλησίες, αλλά και επαύλεις με μεγάλους κήπους με οπωροκηπευτικά, λαγκάδια και κρήνες, πλακόστρωτα σοκάκια και σπίτια με οικόσημα, δίνουν απλόχερα στον επισκέπτη μια νησιώτικη πόλη που κρύβει μέσα της μπόλικη ιστορία. Κυρίαρχο ρόλο έχει ο παλαιός δρόμος της Παναγίας, ένας πλακόστρωτος δρόμος με έντονο εμπορικό χαρακτήρα, η χάραξη και η κατασκευή του οποίου τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο νέος δρόμος της Παναγίας είναι μεταγενέστερος αφού κατασκευάστηκε την δεκαετία του ΄50. Μεταφορά με τοπικό λεωφορείο στον Ιερό Ναό της Παναγίας με την θαυματουργή εικόνα. Προσκύνημα και ελεύθερος χρόνος. . Συνάντηση σε προκαθορισμένο σημείο στο λιμάνι της Τήνου και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη στην Ραφήνα και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ (22/09/2019) – 12€

Αναχώρηση από Κορυδαλλό/Αθήνα/Πειραιά με προορισμό την όμορφη παραλία της Καραθώνας Ναυπλίου. Η ομορφιά της μεγαλύτερης παραλίας της πόλης απλώνεται πίσω από τον Βράχο του Παλαμηδίου, σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων. Φοινικόδεντρα, αρμυρίκια, ευκάλυπτοι αλλά και το (νησάκι) Ποντικονήσι, που θα βρίσκετε στα δυτικά, της χαρίζουν αυτή την ιδιαιτερότητα που την χαρακτηρίζει. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Στην συνεχεία θα μεταβούμε στο Ναυπλίο, την πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα. Επιστροφή σε Κορυδαλλό/Αθήνα/ Πειραιά αργά το απόγευμα.

I.M ΠΕΛΑΓΙΑΣ – ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ (19/09/2019) – 15€
Αναχώρηση από Κορυδαλλό/ Αθήνα/Πειραιά με προορισμό την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου – Πελαγίας. Η Μονή βρίσκεται στο Πτώον όρος, κοντά στο Ακραίφνιο Θηβών και χτίστηκε στα ερείπια του ιερού του Πτώου Απόλλωνος (4ος αι. π.Χ.), ενώ υπάρχει ως μονή από το 12ο αιώνα. Ως προς την ονομασία υπάρχουν δύο απόψεις. Η πρώτη ότι οφείλεται σε κάποια Ρωμαία Πελαγία,η οποία διασώθηκε από θαλασσοταραχή, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και μόνασε στο Πτώον όρος. Η δεύτερη ότι στο λεκανοπέδιο υπήρχε λίμνη και εμφανίσθηκε η Παναγία στους ποιμένες ζητώντας να ανασύρουν την εικόνα της από τα νερά, οπότε, όταν έκτισαν τον Ναό, τον ονόμασαν Ναό της Παναγίας της Πελαγίας. Άλλωστε, στα εβραϊκά το Μαριάμ ερμηνεύεται πέλαγος. Το Καθολικό, αφιερωμένο στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, ανοικοδομήθηκε το 1906 και πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Χρόνος για προσκύνημα.

Επόμενος σταθμός μας οι Λιβανάτες όπου αποτελούν ένα από τα πλέον γνωστά παραθεριστικά κέντρα της Φθιώτιδας. Η ευρύτερη περιοχή των Λιβανατών, πέραν των φημισμένων όμορφων ακρογιαλιών της με τα καθαρά νερά, έχει να επιδείξει πλούσια αρχαία και νεότερη ιστορία. Στο λόφο Πύργο των Λιβανατών, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως λείψανα αρχαίας πόλης, η οποία, σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, είναι ο αρχαίος Κύνος. Σύμφωνα με τη μυθολογία στον Κύνο έζησαν μετά τον κατακλυσμό ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, γενάρχες των πρώτων Ελλήνων. Ελεύθερος χρόνος για το μπάνιο , το καφεδάκι ή ουζάκι σας (προαιρετικό). Επιστροφή σε Αθήνα/ Πειραιά/ Κορυδαλλό αργά το απόγευμα.

Πληροφορίες:
ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 05, ΤΚ 185 31, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 3245661 – 210 3246771, ΦΑΞ: 210 3246771
ΤΗΛ: 211 4113190 – 211 4113191, ΦΑΞ: 211 4113191
E mail: [email protected]
www.travel-time.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share