Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4+1 ιδανικοί προορισμοί για το 3ήμερο!

Εσύ ποιον θα διαλέξεις;

26 Οκτωβρίου 2019 15:56
4+1 ιδανικοί προορισμοί για το 3ήμερο!

Επιτέλους μετά από καιρό… τριήμερο! Η 28η Οκτωβρίου είναι αργία και ευτυχώς για όλους μας πέφτει Δευτέρα! «Έχεις κανονίσει καμία εκδρομή;», ρωτάνε όλοι και γι΄αυτό βρήκαμε τα καλύτερα μέρη για να αποδράσεις από την πόλη. Οι προορισμοί για το τριήμερο που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά.

Κρακοβία: 5 λόγοι που την κάνουν τον πιο hip προορισμό!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, καθώς μπορείς ακόμη να πάρεις την παρέα σου, την κολλητή σου, τον σύντροφό σου και πάτε μια εκδρομή για μερικές ημέρες. Να φύγετε, να χαλαρώσετε, να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Το έχεις ανάγκη, όπως όλοι… γι’αυτό μην το σκέφτεσαι πολύ. Πάρε τον χάρτη στα χέρια σου ή έστω άνοιξε το Google maps και ξεκίνα να κάνεις ένα βασικό πλάνο, ευτυχώς οι προορισμοί για το τριήμερο είναι αρκετοί! Ετοιμάσου γιατί πας εκδρομή.

Οι ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο

Ναύπλιο

Μόλις 144 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, το Ναύπλιο δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτο στη λίστα μας. Ακόμη κι αν το έχεις επισκεφτεί μια φορά ή και περισσότερες, το Ναύπλιο αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή.

Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, μπορείς να πας με το ΚΤΕΛ, το οποίο είναι αρκετά οικονομικό και σε περίπου 2,5 ώρες θα βρίσκεσαι στον προορισμό σου.

Ακόμη και τελευταία στιγμή μπορείς να βρεις οικονομικά καταλύματα (περίπου 30 ευρώ το βράδυ το άτομο) ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Booking.com και Airbnb θα σε βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό, ώστε να κάνεις σύγκριση τιμών και να βρεις αυτό που σε συμφέρει περισσότερο.

Θα πιεις το καφεδάκι σου στην πλατεία σε ένα τραπεζάκι στο πλακόστρωτο και θα απολαύσεις τη ζωντάνια της πόλης. Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δεις παλιά αρχοντικά και μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια. Θα ανέβεις σε πέτρινα σκαλάκια, θα περπατήσεις σε γειτονιές και θα γεμίσεις με εικόνες.

Θα βγεις στην πλατεία Συντάγματος όπου υπάρχουν τα περισσότερα αξιοθέατα και θα φας το παγωτό σου. Θα πας στο Παλαμήδι, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα ολόκληρης της Ελλάδας και η θέα του θα σου κόψει την ανάσα.

Must: Μην ξεχάσεις να περπατήσεις στον παραθαλάσσιο πλακόστρωτο δρόμο στην Ακροναυπλία. Θάλασσα και βράχος που θα σε μαγέψουν!

Τζιά

Ποιος είπε ότι το Φθινόπωρο δεν πάμε σε νησιά; Το νησί των Κυκλάδων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα προσφέρεται για το τριήμερο.

Ο καιρός θα είναι ιδανικός επομένως η Τζιά πρέπει να μπει στη λίστα σου.

Τα καταλύματα μπορεί να είναι λίγο πιο τσιμπημένα, αλλά αν ψάξεις καλά μπορεί να βρεις κάτι που να αντέχει η τσέπη σου. Ο τουρισμός στην Τζιά διαρκώς και αυξάνεται και η αλήθεια είναι πως το νησί προσφέρεται για πολλά.

Αν δεν θέλεις να κάνεις βουτιές, αυτήν την εποχή μπορείς να περιοριστείς σε ρομαντικές βόλτες, να πιεις ένα ποτό στο Βουρκάρι και να απολαύσεις την απογευματινή σου βόλτα στην Ιουλίδα. Τα σπίτια, τα χρώματα και η αρχιτεκτονική θα σε αφήσουν εκστασιασμένο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαλαρώσεις.

Must: Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα!

Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας

Βουνά, λίμνη κι ένα υπέροχο μέρος που δεν χορταίνεις να κοιτάς βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές. Μπορεί να επιλέξεις ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ξενοδοχείο, ξύλινο σαλέ, ό,τι αγαπάς και οι τιμές ποικίλλουν.

Πρέπει να φας στριφτή τυρόπιτα στο Πέτρινο με την πιο ιδανική θέα, να δοκιμάσεις παραδοσιακό κιούπι, το ντόπιο κρέας και τα μαγειρευτά φαγητά τους.

Μια ορεινή ομορφιά μια ανάσα από την Αθήνα που αξίζει να θαυμάσεις. Τα πνευμόνια σου θα γεμίσουν με καθαρό αέρα, η υπέροχη θέα θα «γεμίσει» τα μάτια και την ψυχή σου. Και αυτή η εικόνα δύσκολα θα σου φύγει από το μυαλό.

Το must εδώ είναι απλά να επισκεφτείς τα Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας και να κάνεις βόλτες στα γύρω χωριά!

Πήλιο

Το Πήλιο είναι λιγάκι πιο μακριά αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο! Περίπου 4 ώρες από την Αθήνα και φτάνεις στο Πήλιο. Κι εδώ τα διλήμματα είναι άλλα… καθώς δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς!

Η Τσαγκαράδα είναι για τους ρομαντικούς. Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσεις τα παραδοσιακά αρχοντικά, θα πάρεις καθαρό αέρα και οξυγόνο. Το δάσος είναι παραμυθένιο και συμπληρώνει το τοπίο με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη η Μακρυνίτσα είναι πιο τουριστικό μέρος και μετά τη βόλτα σου μην ξεχάσεις να καθίσεις στην πλατεία, να φας το μεζεδάκι σου και να πιεις λίγο τσίπουρο για το καλό!

Τέλος, οι Μηλιές με τα παραδοσιακά αρχοντικά και το κρυστάλλινο νερό του βουνού, θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη γιατί να διαλέξεις; Επισκέψου τα και τα τρία!

Must: Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις Σπετζοφάι και πιες έναν καφέ στο Αερικό, ανάμεσα σε Πορταριά και Μακρυνίτσα. Καφέ με θεά προς Βόλο και Παγασητικό… δεν έχεις ξανά πιει!

Αίγινα


Αφού ο καιρός είναι καλός θα τον εκμεταλλευτούμε. Η Αίγινα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Μπορείς να βρεις φθηνά καταλύματα και τα μεταφορικά δεν θα σου κοστίσουν ακριβά. Μια ωρίτσα δρόμος… ούτε που θα την καταλάβεις. Δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο, να κάνεις τη βόλτα σου στα γραφικά σοκάκια παρέα με ένα παγωτό στο χέρι.

Το μεσημέρι θα πιεις τα ουζάκια σου και θα απολαύσεις τα θαλασσινά σου.

Αν είσαι ρομαντική ψυχή μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα με την άμαξα και φυσικά μην ξεχάσεις να φας χλωρό φιστίκι και γαλακτομπούρεκο!

Must: Επισκέψου τη Μονή, το ακατοίκητο νησάκι δίπλα από την Αίγινα. Θα πάρεις ένα καραβάκι από την Πέρδικα και σε 15 λεπτά θα βρεθείς σε αυτόν τον μικρό παράδεισο!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share