Μπαράζ επιθέσεων εναντίον λεωφορείων το Σαββατοκύριακο

Μπαράζ επιθέσεων δέχτηκαν από αγνώστους λεωφορεία του ΟΑΣΑ το Σαββατοκύριακο πριν την 25η Μαρτίου σε Άνω Ηλιούπολη, Μεταμόρφωση, Μενίδι αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Σοβαρότερο περιστατικό ήταν βεβαίως ο πυροβολισμός από αεροβόλο όπλο το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου σε λεωφορείο της γραμμής 237 στην Άνω Ηλιούπολη. Το παράθυρο του οδηγού έσπασε αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός εντός του λεωφορείου. 

Την ίδια μέρα και ώρα με την επίθεση στην Άνω Ηλιούπολη, άλλα δύο περιστατικά συνέβησαν στην Μεταμόρφωση αλλά και στην οδό Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα,  άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια λεωφορείο της γραμμής Α10, τρεις στάσεις πριν το τέρμα λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Λίγο νωρίτερα, στις 18:40 στην οδό Στουρνάρη, άγνωστοι μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής Α7 που εκτελεί το δρομολόγιο «Κάνιγγος-Κηφισιά» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

«Η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια των οδηγών ούτε και των επιβατών» τόνισε ο κ. Σιορίκης.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον λεωφορείου της γραμμής Β9 Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Ν. Κηφισιά στη Μεταμόρφωση. Όπως αναφέρει το citybus-drivers.blogspot.com, το λεωφορείο δέχτηκε επίθεση με πέτρες από άτομα νεαρής ηλικίας στο ύψος του Υπ. Γεωργίας & Εργατικές Πολυκατοικίες στην Μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι της μεσαίας πόρτας του λεωφορείου.  Το συμβάν σημειώθηκε στις 22:10 περίπου το βράδυ της Κυριακής και στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 15 επιβάτες που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ο οδηγός έδωσε κατάθεση στην ασφάλεια όπου κατέγραψε το περιστατικό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*