Εγκρίθηκε ο διορισμός της νέας διοίκησης της Αττικό Μετρό

Ενημέρωση 18 Σεπτεμβρίου:

Δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή (φέρει ημερομηνία 17-09-2019 με την οποία παύεται το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και ορίζονται τα νέα του μέλη. 

Το νέο Δ.Σ. της Αττικό Μετρό έχει ως εξής:

  1. Νικόλαος Ταχιάος, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός, Πρόεδρος
  2. Νικόλαος Κουρέτας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος
  3. Παύλος Σαραντόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος
  4. Νικόλαος Καλογήρου, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος
  5. Ιωάννης Μαρτάτος, Οικονομολόγος, μέλος
  6. Νικόλαος Κερερές, Πολιτικός Επιστήμονας, μέλος
  7. Δημήτριος Γρίβας, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος

 


Αρχικό άρθρο:

Εγκρίθηκε χτες κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τον διορισμό του κ. Ταχιάου τάχθηκαν 10 βουλευτές της ΝΔ. Αντίθετα 5 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση καταψήφισαν και τρεις βουλευτές, από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, δήλωσαν «παρών». Η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα έλαβε 10 θετικούς ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και 8 «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το μοντέλο «διαρχίας» στη διοίκηση της Αττικό Μετρό τοποθετώντας πρόεδρο από τη Θεσσαλονίκη τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Νίκος Ταχιάο και διευθύνοντα σύμβουλο από την Αθήνα τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ Νίκο Κουρέτα. 

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η επέκταση προς Νίκαια

Η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό θα έχει να ασχοληθεί από την πρώτη μέρα με καυτά θέματα. Καταρχάς στη Θεσσαλονίκη όπου έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το νέο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση του έργου το 2023 (3 χρόνια αργότερα από ότι είχε ανακοινώσει η προηγούμενη διοίκηση) λόγω της εκκρεμότητας με τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου. 

Στην Αθήνα επείγει η ολοκλήρωση των έργων της γραμμής 3 του Μετρό ως τη Νίκαια και η παράδοση των 3 νέων σταθμών (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια). Μιλώντας χτες στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας δήλωσε πως οι δοκιμές για τη λειτουργία της γραμμής θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. 

Άλλα θέματα που επείγουν είναι η παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 και η δρομολόγηση μελλοντικών έργων της Αττικό Μετρό. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*