Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό και Τραμ: Ιούλιος – Αύγουστος 2019

«Το πρώτο τρίμηνο του 2020» πρόκειται να παραδοθούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων και των δοκιμών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Νίκος Κουρέτας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την περασμένη άνοιξη τόσο η προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό όσο και το υπουργείο επέμεναν πως οι σταθμοί θα παραδοθούν στις 30 Ιουνίου αν και ήταν προφανές ότι το χρονοδιάγραμμα «δεν έβγαινε» εξαιτίας καθυστερήσεων σε διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και για το σύστημα Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίων (BACS). Τελικά, ο διαγωνισμός για την προμήθεια του συστήματος πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάστασή του.

Νίκαια

Η πρόοδος των εργασιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, έχει ως εξής:

  • Φρέαρ Κομνηνού: Αποκατάσταση επιπέδου οδού
  • Φρέαρ Μεγάλου Αλεξάνδρου: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχιτεκτονικές εργασίες (βαφές) και η αποκατάσταση επιπέδου οδού
  • Σταθμός Κορυδαλλός: Σε εξέλιξη βρίσκονται (Ιούλιος) η τοποθέτηση Θυρών, η Τοποθέτηση Κεραμικών Πλακιδίων και η Τοποθέτηση Γρανιτών ή Μαρμάρων
  • Σταθμός Νίκαια: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελική αποκατάσταση στο επίπεδο – 0 της οδού του Σταθμού
  • Σταθμός Μανιάτικα: Στα υπόγεια τμήματα ΝΑΤΜ του σταθμού έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη επένδυση κάτω εγκάρσιας σήραγγας και δυτικού ανελκυστήρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται (Ιούλιος) η κατασκευή τοιχίων και πλακών αποβαθρών
  • Σταθμός Πειραιάς: Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και προφόρτιση αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 1ου , 2ου , 3ου , 4ου επιπέδου, καθώς και εκσκαφή 1ου , 2ου , 3ου , 4ου και 5ου επιπέδου
  • Σταθμός Δημοτικό Θέατρο: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις μόνιμης επένδυσης και οι σκυροδετήσεις τοιχείων και πλάκας αποβαθρών. Στην είσοδο πλατείας Κοραή έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης δαπέδου και περιμετρικών τοιχείων και οροφής (εκκρεμεί η περιοχή ανελκυστήρα).
  • Φρέαρ Πανεπιστήμιο: Έχει ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή και αποδόμηση και η εκσκαφή- προσωρινή αντιστήριξη φρέατος και αντλιοστασίου

Δείτε επίσης:

Αγία Βαρβάρα
Νίκαια
Νίκαια
Μανιάτικα
Μανιάτικα

Γραμμή 4 Μετρό

Καμία εξέλιξη δεν είχαμε μέσα στο καλοκαίρι σχετικά με το διαγωνισμό για την κατασκευή του α’ τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου – Γουδή).

Δεδομένου ότι τόσο η Αττικό Μετρό όσο και το υπουργείο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχιστεί ο παρόν διαγωνισμός προκειμένου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αναμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών στο προσεχές χρονικό διάστημα.


Επέκταση Τραμ

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει πότε το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά θα παραδοθεί. Ούτε καν η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό που υποστηρίζει πως δεν έχει ακόμα ενημέρωση.

Αν και μέσα στο καλοκαίρι υπήρξε ανακοίνωση των εργαζόμενων που υποστήριζε ότι η επέκταση θα παραδοθεί στην κυκλοφορία λίαν συντόμως (αν και δεν έχει τοποθετηθεί κανένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων) ο σεισμός του Ιουλίου έκλεισε τμήμα της γραμμής με αποτέλεσμα να διακοπούν επ’ αόριστον τα δοκιμαστικά δρομολόγια τα οποία είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η πρόοδος των έργων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχει ως εξής:

  • Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τροχιοδρόμου, παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών – ρυθμίσεων των συστημάτων και διατάξεων ελέγχου της λειτουργίας του Τραμ, λόγω της διακοπής των δοκιμαστικών διαδρομών του Τραμ την 19.07.2019, εξαιτίας αποκλεισμού μετά τον σεισμό, τμήματος του τροχιοδρόμου στην Ομ Σκυλίτση.
  • Είναι σε εκκρεμότητα, οι Η/Μ εργασίες στον νέο Υ/Σ 16 (έχουν τελειώσει οι εργασίες Π/Μ) και η αναβάθμιση του Υ/Σ 1.
  • Στην γέφυρα Λαμπράκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη εργασίες χρωματισμών.
  • Στην αποβάθρα της Ποσειδώνος ολοκληρώθηκαν η ειδική επίστρωση του δαπέδου (ανάδειξης των υποκείμενων αρχαιοτήτων), και η εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού (καθίσματα κλπ).
  • Τα συστήματα υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων μετά την ολοκλήρωση των τελικών ελέγχων και δοκιμών, παραδόθηκαν στο σύνολό τους σε χρήση, με εκκρεμότητα την μόνιμη ηλεκτροδότηση ορισμένων εξ’ αυτών από την ΔΕΗ.
  • Σε όλες τις κατασκευές του έργου εκτελούνται εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης επουσιωδών ελλείψεων για την πλήρη ολοκλήρωσή τους.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*