Νέα γραμμή τρόλεϊ Μουσείο – Χαλάνδρι

Μία νέα γραμμή Τρόλεϊ έκανε αθόρυβα την εμφάνισή της πριν λίγες μέρες χωρίς να προηγηθεί καμία ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ*. Πρόκειται για τη γραμμή 19Β ΜΟΥΣΕΙΟ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΣΙΔΕΡΑ) (ΚΥΚΛΙΚΗ) η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά με τη γραμμή 19 ΜΟΥΣΕΙΟ – ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΣΙΔΕΡΑ).

Ουσιαστικά, κάποια δρομολόγια της γραμμής 19 φτάνουν πλέον μόνο μέχρι την πλατεία Χαλανδρίου όπου κάνουν αναστροφή επιστρέφοντας προς την Αθήνα χωρίς να φτάνουν μέχρι το σταθμό του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με την τηλεματική, τα δρομολόγια της γραμμής 19Β πραγματοποιούνται ανά 1 ώρα – 1 ώρα και 20 λεπτά, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής 19 ανά 1 ώρα – 1 ώρα και 15 λεπτά.

Το Χαλάνδρι συνδέεται με το κέντρο της Αθήνας και με τη γραμμή Τρόλεϊ 18 η οποία έχει συχνότερα δρομολόγια.

Θα ήταν πάντως πιο λογικό ο ΟΑΣΑ να ενισχύσει τα δρομολόγια που συνδέουν το κέντρο του Χαλανδρίου με τους κοντινότερους σταθμούς του Μετρό αντί για τα δρομολόγια προς το κέντρο της Αθήνας. 

Αλλαγή τέρματος στη γραμμή Ε14

Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταφορά του τέρματος και μερική τροποποίηση στην διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Ε14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΟΑΚΑ- ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ (EXPRESS), στο Δήμο Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, το νέο τέρμα θα χωροθετηθεί εντός του ειδικά διαμορφωμένου χώρου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θα ιδρυθεί επίσης νέα στάση με την επωνυμία «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ» επί της οδού Α. Παπανδρέου και 20 περίπου μέτρα πριν τον οδό Αιγαίου η οποία θα είναι η τελευταία στάση αποβίβασης του επιβατικού κοινού και νέα στάση με την επωνυμία «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ» επί της οδού Α. Παπανδρέου και 15 περίπου μέτρα μετά από την είσοδο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία θα είναι η πρώτη στάση επιβίβασης του επιβατικού κοινού. Το τέρμα που βρίσκεται εντός του διαμορφωμένου χώρου του Mall καταργείται. 


* Οι αναγνώστες του newsletter Athens Transport News ενημερώθηκαν για τη νέα γραμμή από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου. Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε στο email σας πρώτοι ειδήσεις για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*