Εικαστικα

Οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν στην Κίσσαμο

Για 6η χρονιά με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια για όλους

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιορτές Ρόκκας
© Μanos Τsirantonakis

Από τις 6 έως τις 26 Αυγούστου, οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν στα χωριά της Ρόκκας και της Κεράς. Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς συνδιοργανώνουν μία σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισσάμου, τον Δήμο Πλατανιάς, την Ορθόδοξου Ακαδημία Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρόκκας και θα αποτελέσει μία βραδιά γεμάτη μουσική. Η Φαίδρα Πισιμίση, ο Γιάννης Παπατζανής και η Τζωρτζίνα Σόλο θα ανοίξουν την εκδήλωση, για να τους ακολουθήσει η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα ερμηνεύοντας προσωπικές της επιτυχίες, ενώ ο Λευτέρης Κούμης θα κλείσει την νύχτα με ένα παραδοσιακό γλέντι.

Γιορτές Ρόκκας

Οι Γιορτές Ρόκκας θα συνεχιστούν την Κυριακή 12 Αυγούστου, οπότε και όλο το χωριό της Κεράς θα μετατραπεί σε μία μεγάλη θεατρική σκηνή με έναν πολυσυλλεκτικό θίασο καλλιτεχνών από όλο το νησί της Κρήτης, που θα παρουσιάσει αποσπασματικά μία σειρά θεατρικών έργων, τα οποία περιγράφουν την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας από τον 17ο αιώνα και έπειτα.

Γιορτές Ρόκκας

Οι δράσεις θα συνεχιστούν στις 19 Αυγούστου με μία «Διαδρομή Ανακάλυψης», κατά την οποία οι επισκέπτες, με εκκίνηση τον Κίσσαμο, θα ανακαλύψουν τα χωριά της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα τους, ενώ στις 22 θα πραγματοποιηθεί το «Όπως λαλούν τα μαντολίνα», όπου η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας θα διηγηθεί όλη την ιστορία του μαντολίνου από τα μπαρόκ ευρωπαϊκά σαλόνια έως τα Επτάνησα και την Κρήτη.

Τους εορτασμούς θα κλείσει στις 26 Αυγούστου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Οι παρευρισκόμενοι στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας θα απολαύσουν κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο και υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη έργα των Ντβόρζακ, Θεοδωράκη, Πονκιέλι και Μπραμς.

giortes-rokkas.jpg

Κατά τη διάρκεια των Γιορτών Ρόκκας, θα πραγματοποιούνται σεμινάρια και εργαστήρια ανοιχτά προς όλο τον κόσμο. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται το σεμινάριο κλασικού μαντολίνου και ορχήστρας μεικτών εγχόρδων και τα εργαστήρια κίνησης, κρουστών, φαναριών, λιθοξοΐας και μαντολίνου, εκ των οποίων το τελευταίο απευθύνεται μόνο σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ