Κινηματογραφος

Η Τήνος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Μία Γαλλική ταινία γυρισμένη στο ελληνικό νησί

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
affiche_iom_se_ut_2-1.jpg
"IOM SE TU" by Josephine Flasseur

Προβολή της ταινίας IOM SE UT που γυρίστηκε στο επιβλητικό σκηνικό της Τήνου.

Η Τήνος και τα, όχι τόσο γνωστά, τοπία της στάθηκαν η έμπνευση για τη γαλλίδα σκηνοθέτιδα Josephine Flasseur  για να γυρίσει εκεί την ταινία μικρού μήκους με τίτλο IOM SE UT (ανάποδα Tu es moi=εσύ  είσαι εγώ).

p1.jpg
 

Η ταινία έχει για θέμα της ένα νεαρό αγόρι απομονωμένο σε ένα έρημο νησί που παλεύει ενάντια στον άλλο του εαυτό κάτω από μία μυστήρια επιρροή των δύο φεγγαριών. Το κυκλαδίτικο νησί μοιάζει να είναι ο ιδανικός τόπος για μία τέτοια υπαρξιακή σύγκρουση με τις εντάσεις που δημιουργεί σε αυτόν που το βιώνει – είτε στην πραγματικότητα, σαν επισκέπτης, είτε σαν θεατής στην ταινία. Η επιλογή των τοποθεσιών είναι πολύ προσεγμένη, με σκηνές από τα λατομεία της Τήνου (από τα πιο άγρια και πιο όμορφα μέρη του νησιού), από το Βώλακα, έως τη Λειβάδα.

p2.jpg

Ο τίτλος IOM SE TU που, αν τον διαβάσουμε αντίστροφα σημαίνει Tu es moi , έχει διττό νόημα. Από τη μία σημαίνει Εσύ είσαι εγώ και η άλλη του ερμηνεία, Tuer moi, σημαίνει Σκότωσέ με. Με άλλα λόγια, η μάχη που δίνει η παιδικότητα του εαυτού μας με τον ενήλικο εαυτό και είναι αυτός ο θάνατος της παιδικότητάς μας ώστε να επέλθει η ενηλικίωση.

Για όσους βρεθείτε στο όμορφο νησί, η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 20.07 στην πλατεία Αγίας Τριάδος στον Πύργο της Τήνου και ώρα 21:30.

affiche_iom_se_ut_2-1_1.jpg
"IOM SE TU" by Josephine Flasseur

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ