Φωτογραφια

Για μπάνιο στην Ελούντα

Ντάλα µεσηµέρι και µε καύσωνα

328722-679673.jpg
Γιάννης Οικονόμου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363748-752468.jpg
Γιάννης Οικονόμου

Απέχει ένα 10λεπτο από τον Αγ. Νικόλαο, κάπου µία ώρα από Ηράκλειο και γύρω στις δυόµισι ώρες από Χανιά και συγκεντρώνει όλα τα «δυνατά χαρτιά» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Για µπάνιο στην Ελούντα

Το γραφικό ψαροχώρι (Σχίσµα Ελούντας & Πλάκα), το διάσηµο, άριστα διατηρηµένο, νησί-µνηµείο (Σπιναλόγκα) µε τους χιλιάδες καθηµερινούς επισκέπτες, την αρχαία βυθισµένη πόλη (Ολού), βυζαντινά κτίσµατα, δαντελωτές παραλίες µε νερά όλων των αποχρώσεων του µπλε και του πράσινου και ταυτόχρονα κάποια από τα πιο πολυτελή πριβέ resorts του πλανήτη, στα οποία κάνουν τις διακοπές τους πάµπλουτοι µεγιστάνες, αρχηγοί κρατών και διάσηµοι του κινηµατογράφου, της µουσικής και του αθλητισµού. Πιο πρόσφατο παράδειγµα εκείνο του Ζινεντίν Ζιντάν. Μιλάµε για γήπεδα γκολφ, αυστηρά φυλασσόµενες παραλίες περιορισµένης πρόσβασης, ιδιωτικές µαρίνες, ελικοδρόµια και πολλά άλλα παρόµοια, όλα πολύ καλά κρυµµένα µέσα στο πιο τυπικό δείγµα µεσογειακού τοπίου.

Για µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην Ελούντα

Η Ελούντα Λασιθίου έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της 10ετίας του ’80 όταν περνούσε εκεί τις διακοπές του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μάλιστα, τον Νοέµβριο του 1984 αποφάσισε να διοργανώσει εκεί τη θρυλική συνάντηση µεταξύ του τότε σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν και του Λίβυου ηγέτη Μουαµάρ Καντάφι, προκειµένου να διευθετηθεί το ζήτηµα των λιβυκών επιθέσεων στο Τσαντ. Οι προσκεκληµένοι κατέφθασαν σε καθεστώς άκρας µυστικότητας συνοδευόµενοι από δεκάδες, οπλισµένους σαν αστακούς, άνδρες της ασφάλειας των δύο ηγετών. Τελικώς, επετεύχθη η «συµφωνία της Ελούντας», στην οποία δεν έχω την παραµικρή ιδέα τι συµφωνήθηκε. Αργότερα, το ταραγµένο 1989, υπό τη βαριά σκιά του σκανδάλου Κοσκωτά, της τότε πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του, αλλά και των µεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών ανά τον κόσµο, ο Ανδρέας µαζί µε τη Δήµητρα Λιάνη πέρασαν εκεί τις διακοπές τους, ζώντας τον έρωτά τους. Μεγάλες στιγµές! Δεν ξέρω αν, ενθυµούµενος όλη εκείνη την εποχή, πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

Για µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην Ελούντα

Στην ευρύτερη περιοχή (Ελούντα, Πλάκα, Σπιναλόγκα) γυρίστηκε και το µεγαλύτερο µέρος της τηλεοπτικής δραµατικής σειράς «Το Νησί», η οποία είχε σηµειώσει τη µεγαλύτερη τηλεθέαση στο είδος της στην ιδιωτική τηλεόραση και θεωρείται µία από τις ακριβότερες ελληνικές παραγωγές. Δεν θα µπω σε λεπτοµέρειες σχετικά µε τη σειρά και το τι πραγµατευόταν, γιατί πρέπει να είµαι ένας από τους ελάχιστους που δεν έχει δει ούτε ένα επεισόδιο.

Για µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην ΕλούνταΓια µπάνιο στην Ελούντα

Η πιο πρόσφατη εξόρµησή µου στην Ελούντα διήρκησε κάµποσες ώρες, από τις 10 το πρωί µέχρι αργά το βραδάκι, µε καυτό ήλιο κατά τη διάρκεια της µέρας και µέση θερµοκρασία που ξεπέρασε τους 40 βαθµούς. Ήταν µέσα στον 3ήµερο καύσωνα, που σάρωσε όλη τη χώρα στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Παρόλο που οι συνθήκες ήταν ακραίες και δύσκολες, πέρασα θαυµάσια. Η θάλασσα υπέροχη, η γενικότερη ατµόσφαιρα πολύ διεθνής και πολύ ελληνική ταυτόχρονα και το σούρουπο κινηµατογραφικό. Δυστυχώς εικόνες έχω µόνο από τις 11:00 έως τις 16:00 γιατί σε κάποια φάση χάλασε ο φακός µου. Ελπίζω να σας καλύψουν...

mywallphotos.blogspot.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ