Φωτογραφια

Πάμε Αντίπαρο; To Antiparos International Photo Festival 2018 ξεκινά

Φωτογραφική έκθεση στο υπέροχο Κάστρο της το Σάββατο 7 Ιουλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Antiparos International Photo Festival 2018
© Aggelos Barai

Στους φωτισμένους χώρους του Κάστρου της Αντιπάρου, από το Σάββατο 7 Ιουλίου και για 6η χρονιά το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου διοργανώνει το Antiparos International Photo Festival 2018. Για 10 ημέρες 15 φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέτουν το έργο τους. Όπως κάθε χρόνιο η κριτική επιτροπή επιλέγει 14 φωτογράφους και μία Φωτογραφική Ομάδα για να εκθέσουν.

dji_0001.jpg

Έτσι φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των φωτογράφων: Ιάσωνα Αθανασιάδη, Κώστα Αντωνιάδη, Henri Kandiyoti, Κώστας Καραμολέγκος, Αικατερίνη Καρανίκα, Μάντυ Λυκερίδου, John Masters, Βαγγέλη Μπόζη, Βασίλη Μποντόσογλου, Δέσποινα Πιλάτη, Renee Revah, Ιωάννα Σακελλαράκη, Χαρά Σκλίκα, Νίκο Φυσιλάνης και της Φωτογραφικής Ομάδας Λειβαδιάς.

Antiparos International Photo Festival 2018
© Renee Revah

Επίσης διοργανώνονται και δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops:

  1. To “Postcards from home” κάνει σπίτι του για τρεις μέρες το Antiparos International Photography Festival, για την πρώτη κυκλαδική έκδοση του θερινού εργαστηρίου, με εισηγήτρια την κα Φωτεινή Παπαχατζή. Το εργαστήριο θα γίνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο εδώ και στο email της.
  2. H κα Eιρήνη Βουρλούμη “Αποθανατίζοντας το Καλοκαίρι”, στο νησί που ονομάζει σπίτι της, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Φωτογραφικό εργαστήριο στις 12, 13 & 14 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο εδώ και στο email της.

Antiparos International Photo Festival 2018
© Ioanna Sakellaraki

Κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης θα είναι ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι (Aggelos Barai) που θα ενισχύσει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να δουν με τα δικά τους μάτια το νησί, ενώ παράλληλα θα δώσει βασικές συμβουλές και πρακτικές για το πώς μπορούν να προσεγγίζουν θέματα και ανθρώπους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εκδήλωση είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, ανοιχτή σε όλους και όλες. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την επιλογή να φωτογραφίσουν είτε με φωτογραφική μηχανή είτε με κινητό. Η κεντρική συνάντηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 10πμ.

Antiparos International Photo Festival 2018
© Hara Sklika

«Πριν από τη βόλτα θα πούμε λίγα λόγια για το νησί, αλλά και για τους κατοίκους του, με στόχο να εμπνευστούν οι συμμετέχοντες/ουσες. Μέχρι τις 12 το βράδυ, οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όποιο σημείο του νησιού επιθυμούν» σημειώνουν οι διοργανωτές του Antiparos International Photo Festival 2018.

Στο τέλος αυτής της μέρας οι συμμετεχοντες/ουσες πρεπει να στείλουν όσες φωτογραφίες επιθυμούν στον φωτορεπόρτερ Άγγελο Μπαράι, ο οποίος θα κάνει και την τελική επιλογή για την παρουσίαση των εικόνων τους την επόμενη μέρα που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του νησιού και παρουσιαστούν πάνω σε έναν προτζέκτορα.

Antiparos International Photo Festival 2018
© Henri Kandiyoti

H κα Δομνίκη Παπαθανασίου με τον μουσικό χορηγό του Photo Festival Concerts & More, επενδύει και φέτος με το πρόγραμμά της, τα εγκαίνια του Φεστιβάλ στις 7 Ιουλίου, την Τετάρτη 11/7 και το εορταστικό κλείσιμο του Φεστιβάλ στις 16/7.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, ο γνωστός Έλληνας φωτογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος φωτογραφίας, ο Toralf Sandåker, Νορβηγός δημοσιογράφος φωτογραφίας, και τεχνικός συντάκτης του περιοδικού Fotografi, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Έλληνας δημοσιογράφος φωτογραφίας και Διευθυντής της Nexus Publications SA, η Letícia Zica, ταλαντούχα Βραζιλιάνα φωτογράφος, η οποία έχει εκθέσει έργα της δύο φορές στο AIPF και ο David Frazer Wray, Βρετανός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου.


Info: Antiparos International Photo Festival 2018
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο Κάστρο Αντιπάρου
Διάρκεια: 7 - 16 Ιουλίου 2018 Ώρες λειτουργίας: 20:30 – 00:30

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2284061544, 6974400035, 6980777146

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ