Θεατρο - Οπερα

Νεκρικά αντικείμενα: Μια συγγραφική performance to die for

Δεν είναι ακριβώς παράσταση ούτε ακριβώς θεατρικό, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα… κατάσταση

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fb_img_1557826306687.jpg

«Νεκρικά Αντικείμενα»: Ένα ιδιαίτερο είδος παράστασης για το θάνατο στο θέατρο ΜΠΙΠ.

Ότι θα έγραφα για θεατρικό με θέμα τον θάνατο, δεν το φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου – ως θέμα, δεν με βρίσκει καθόλου ζεστή, για την ακρίβεια δεν βλέπω έργα στα οποία μου λένε ότι πεθαίνει η πρωταγωνίστρια στο τέλος (ναι, ρωτάω για το τέλος. Για σιγουριά, μην τυχόν και την πάθω).

fb_img_1557823970555.jpg

Το «Νεκρικά αντικείμενα» δεν είναι ακριβώς παράσταση ούτε ακριβώς θεατρικό, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα…  κατάσταση, πολύ ιδιαίτερο είδος παράστασης. Συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Αμανατίδης που γράφει εξαιρετικά κείμενα, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, και άλλοι 24 παρακαλώ θεατρικοί συγγραφείς, που πιάνουν τον θάνατο και τον γυρίζουν από όλες τις μεριές… θα πείτε, μα πόσες μεριές έχει ο θάνατος, ο οποίος απ’ όσο ξέρουμε είναι μια κι έξω, μπαμ και κάτω;

fb_img_1557826321823.jpg

Οι συγγραφείς λοιπόν των «Νεκρικών Αντικειμένων», ως ομάδα SCENE (+), ως συγγραφείς και performers μαζί, καταφέρνουν μέχρι και γέλιο να βγάλουν από το σκοτεινό θέμα, ή μέχρι και αισθησιασμό, ειρωνεία,  σαρκασμό, συγκίνηση - εκτός από φόβο και τρόμο, δηλαδή, που είναι τα στάνταρ συναισθήματα όσον αφορά τον ψηλό κύριο με την μαύρη κελεμπία και το δρεπάνι.

fb_img_1557849565927.jpg

Σύλληψη / Δραματουργική Επεξεργασία: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Αγγουριδάκη
Εικαστική επιμέλεια / Σκηνικά / Video Art: Xsquare DesignLab
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Αμανατίδης, Χαρά Κονταξάκη
Συγγραφείς/ Ερμηνευτές: Γεωργία Αγγουριδάκη, Κωνσταντίνος Αμανατίδης, Μαρία Αμέντα, Χρήστος Ασωνίτης, Κέλλυ Γιαννοπούλου, Μάργκαρετ Γουέσελινκ, Σοφία Γουργουλιάνη, Θεώνη Δέδε, Έντυ Διαμαντόπουλος, Νίκος Ιωσήπου, Χαρά Κονταξάκη, Ελένη Κουρνέτα, Χριστόφορος Κώνστας, Ελένη Κωστοπούλου, Χριστίνα Λιακοπούλου, Εύη Μεσσαριτάκη, Πέννυ Μηλιά, Μαρία Μπαλτά, Σοφία Παπούλια, Βάνα Πατσιαβού, Χρυσάνθη Παπασταφίδα, Νίκη Ράπτη, Κυριάκος Βέρης-Σπαθαράκης, Βάσια Τραμπούλη, Αντιγόνη Φλουράκη.

Ως και 13 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη, 20:30.

Εισιτήρια: 5 €

Θέατρο ΜΠΙΠ

Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη, 2130344074

beepkipseli@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ