Θεατρο - Οπερα

Ο «Αέρας» θα φυσήξει στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Μήπως οι σκέψεις, οι λέξεις και τα αισθήματά μας είναι απλά ένα φτερό στον άνεμο;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cover-aeras.jpg

Η κωμωδία «Αέρας» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, με τις Ναταλία Τσαλίκη και Όλια Λαζαρίδου, έρχεται στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης αυτόν τον Οκτώβριο

Πόσα πράγματα σκεφτόμαστε, λέμε και αισθανόμαστε καθημερινά; Μήπως όλα αυτά, όμως, στο τέλος της ημέρας δεν είναι τίποτα άλλο παρά αέρας;

Σε αυτό έρχεται να μας απαντήσει η κωμωδία του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, με τίτλο «Αέρας», που βάζει στο επίκεντρο δύο αδερφές τόσο ίδιες, μα και τόσο διαφορετικές συγχρόνως. Οι δυο τους θα συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια, με αφορμή έναν ξαφνικό θάνατο και μία αναπάντεχη κληρονομιά, στην οποία η μία μοιάζει να ωφελείται περισσότερο από την άλλη. Το αποτέλεσμα; Παλιές πληγές του παρελθόντος τους ανοίγουν ξανά και οι δυο τους μπαίνουν σε ένα παιχνίδι τακτικισμών, ελιγμών και ενεδρών, σε μία μάχη λέξεων με βασικό όπλο το χιούμορ.

Ωστόσο, μέσα σε όλον αυτόν τον «πόλεμο», οι αναμνήσεις της κοινής παιδικής τους ηλικίας παραμένουν ζωντανές, ενώ οι ομοιότητές τους μοιάζουν υπέρογκες. Η Έντα και η Νόρα, τις οποίες υποδύονται η Ναταλία Τσαλίκη και η Όλια Λαζαρίδου, είναι και οι δύο φαρμακερές, αλλά και αστείες, ενώ και οι δύο εμμένουν σε ένα μέλλον και ένα παρελθόν, άλλοτε έχοντας ως μέσο την πραγματικότητα και άλλοτε τη φαντασία, ώστε στο τέλος να καταλήξουμε να απορούμε αν τελικά αυτά που τις ενώνουν είναι ισχυρότερα αυτών που τις χωρίζουν.

Η «αέρινη» αυτή παράσταση θα βρεθεί από τον Οκτώβριο στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης για να μας κάνει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο πολύπλοκες έννοιες, όπως οι σχέσεις, το μίσος, η αγάπη, το ψέμα και η αλήθεια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ