Θεατρο - Οπερα

170 τετραγωνικά: Η sold out παράσταση επιστρέφει

«Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
170m2fullcast21copy11copy4.jpg
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου – Γεωργία Παναγοπούλου

Τα «170 τετραγωνικά» του Γιωργή Τσουρή έρχονται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

Τα «170 τετραγωνικά» (Moonwalk) του Γιωργή Τσουρή μας τοποθετούν στο εδώ και τώρα της ελληνικής πραγματικότητας, με έναν κωμικοτραγικό τρόπο που την ίδια στιγμή μας παρουσιάζει καταστάσεις ακραίες, αλλά και τρομαχτικά αναγνωρίσιμες. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η παράσταση της εταιρίας θεάτρου Ma non troppo του Γιωργή Τσουρή και της Βάλιας Παπακωνσταντίνου κατάφερε να κερδίσει ενθουσιώδεις κριτικές και να γίνει συνεχόμενα sold out.

170m2plateia1copy12.jpg
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου – Γεωργία Παναγοπούλου

Aυτός είναι και ο λόγος που δεν θα αφήσει παραπονεμένους αυτούς που δεν πρόλαβαν να την δουν, ή και να την ξαναδούν, και θα επιστρέψει για ακόμα μία χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης. Το έργο, το οποίο σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης, θα ανέβει ξανά στη σκηνή από τις 11 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ώστε να μας συστήσει για ακόμα μια φορά την ιστορία της ελληνικής επαρχίας, που ξεχωρίζει για την αγωνία, το χιούμορ και τον σκληρό ρεαλισμό της, αλλά και για τις έντονες κωμικές και δραματικές σκηνές της.

Πρόκειται για μία τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρωταγωνιστές πρόσωπα της διπλανής πόρτας, τα οποία γνωρίζουμε μέσα από τις ερμηνείες της Αμαλίας Αρσένη, της Βάλιας Παπακωνσταντίνου, του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, της Άννας Πατητής και του Γιώργη Τσουρή. Αφορμή για την έναρξη της ιστορίας μας είναι ο θάνατος του πατέρα, που οδηγεί τις δύο κόρες στο να βρεθούν ξανά κάτω από την ίδια στέγη μετά από πολλά χρόνια. Η μικρότερη αδελφή είναι έγκυος και έρχεται με τον σύντροφό της, ενώ η μεγαλύτερη επιστρέφει στο σπίτι με μοναδικό σκοπό να το πουλήσει.

170m2reverse1copy1.jpg
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου – Γεωργία Παναγοπούλου

Κάπως έτσι, αρχίζουν να αποκαλύπτονται σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες. Η απογευματινή επίσκεψη καταλήγει στην ουσία σε μία βόμβα, η οποία έχει ως επακόλουθα την αποκάλυψη κρυμμένων μυστικών, τις απανωτές ανατροπές και τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις, με τους αντιήρωες μας να έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον και με την παράσταση να μας αφήνει να αναρωτιόμαστε πόσα τελικά ξέρουμε για τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

USA v Turkey - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ