Θεατρο - Οπερα

Θα κερδίσει και φέτος το «Πορεία» το στοίχημα των sold outs;

Έξι παραγωγές, μεταξύ των οποίων και η επανάληψη του πολύκροτου «Γιούγκερμαν» πολλές δράσεις και μαθήματα θεατρικής γραφής στο νέο πρόγραμμα του Θεάτρου

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gioygkerman2cvasiaanagnostopoulou.jpg
© Vasia Anagnostopoulou

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Τάρλοου παρουσίασε τις παραστάσεις, τις δράσεις και τη Σχολή του Θεάτρου Πορεία.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για το Θέατρο Πορεία, αφού κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στα θεατρικά πράγματα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου. Οπότε είναι φυσικό για αυτή τη σεζόν να έχει ετοιμαστεί ένα ιδιαίτερα γεμάτο πρόγραμμα, με παραγωγές, δράσεις, αλλά και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το τελευταίο πρόκειται για τη διετή «Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής», η οποία αποτελεί την πρώτη στο είδος της που πραγματοποιείται στα ελληνικά. Το ξεκίνημα της θα γίνει αυτό τον Οκτώβριο, ως το τελευταίο κομμάτι προς την ολοκλήρωση της πολύπλευρης πολιτιστικής προσφοράς του Θεάτρου, ενώ την πραγματοποίησή της έχουν αναλάβει δύο ειδικοί όχι μόνο στην συγγραφή, αλλά και στην διδασκαλία της, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης.

Τι παραγωγές θα δούμε, όμως, στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία; Η αρχή θα γίνει με «Το Ευχαριστημένο» από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Έρις Κύργια. Η παράσταση, βασισμένη στο κείμενο της Μαρίνας Καραγάτση, που αγαπήθηκε από το κοινό θα επιστρέψει για 13 τελευταίες παραστάσεις, για να μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, μέσα από τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους των μελών της.  

toeyharistimenophotocvasiaanagnostopoulou4.jpg
© Vasia Anagnostopoulou


Η συνέχεια θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου με την πρεμιέρα του «Γιούγκερμαν». Το έργο παρακολούθησαν πέρσι 35.000 θεατές και είχε 150 sold-out παραστάσεις, οπότε είναι φυσικό να επιστρέφει για ακόμα μία σεζόν, πάντα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ενώ το διαχρονικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση διασκευάζει ο Στρατής Πασχάλης. Στον κεντρικό ρόλο θα δούμε τον Γιάννη Στάνκογλου, δίπλα στον οποίο θα βρεθεί ένα καστ 20 πρωταγωνιστών.      

Από τον «Γιούγκερμαν» τα ηνία θα πάρει μία μουσικοθεατρική παράσταση. Το «Ύψωμα 731», που ταξίδεψε σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, θα παρουσιαστεί για 10 τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία, από τις 4 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου, για να μας μεταφέρει χρονικά στο 1941, από μία σωματική μάχη σε μία που ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Άρης Μπινιάρης, ο οποίος και παίζει μαζί με τον Κωνσταντίνο Σεβδαλή, σε ένα έργο με πληροφορίες από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, αλλά και από συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που βρέθηκαν στην ιστορική μάχη.

cpatroklosskafidas-2612.jpg
© Patroklos Skafidas
 

Την μουσικοθεατρική παράσταση θα ακολουθήσει μία χορευτική, μία σωματική αφήγηση, η οποία θα συνοδεύεται από την ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη και τις ηχογραφημένες φωνές των γυναικών από το Δίκτυο «Μέλισσα». Ο λόγος για την «Heliotopia» - όπως λέμε Utopia – της Κορίνας Κόκκαλη, ένα έργο που κινείται ανάμεσα σε όνειρο και πραγματικότητα, για να μας δείξει (από τις 16 Δεκεμβρίου) το ταξίδι της Μελίσσα από το βίωμα της απώλειας στην συνειδητοποίησή της και τελικά στην αντιμετώπισή της.  

Με το νέο έτος, στο Θέατρο Πορεία θα δούμε την «Δόξα Κοινή», μία παράσταση άμεσα συσχετιζόμενη με την ελληνική λογοτεχνία, που θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή στις 27 Ιανουαρίου του 2020. Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί το επιμελημένο από τον ποιητή Στρατή Πασχάλη κείμενο, στο οποίο δύο αντίθετα ρεύματα της νεοελληνικής ποίησης, το καβαφικό και το σολωμικό, συναντιούνται έτσι ώστε να ενωθεί η νεωτερικότητα με την παράδοση.    

doxakoini2cvasiaanagnostopoulou.jpg
© Vasia Anagnostopoulou


Μαζί με την παράσταση «Δόξα Κοινή», την φετινή θεατρική σεζόν για το Θέατρο Πορεία θα κλείσει «Η Νύχτα της Ιγκουάνας» του Tennessee Williams, που θα παρουσιαστεί από τις 22 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου. Το τελευταίο μεγάλο έργο του συγγραφέα θα σκηνοθετήσει η Μαρία Μαγκανάρη, για να φέρει στη σκηνή όλες τις θεματικές που συνοψίζουν όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά το συνολικό του Williams: μοναξιά και πρόσκαιρες συνευρέσεις, καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και ενοχές, αμαρτία και Θεός, το δίπολο σώμα–ψυχή, η μνήμη που βασανίζει, τα παιδικά τραύματα και οι ψυχικές ασθένειες, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, οι εξαρτήσεις.

Όλο το πρόγραμμα της νέας σεζόν για το Θέατρο Πορεία παρουσίασε στις 11 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Τάρλοου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου βρέθηκε στην κεντρική σκηνή της οδού Τρικόρφων, για να συστήσει στους παρευρισκόμενους κάποιους από τους συνεργάτες των έξι φετινών παραγωγών, να ανακοινώσει την ίδρυση της «Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής» και να μοιραστεί το live teaser των ηθοποιών της παράστασης «Δόξα Κοινή».

bodynsoul039.jpg
Body N Soul


Συγκεκριμένα, το σημείωμα του Δημήτρη Τάρλοου αναφέρει:
«Αγαπητοί φίλοι, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς στο Θέατρο Πορεία, καθώς κλείνουμε 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά πράγματα του τόπου. Μέσα σ’ αυτές τις δύο δεκαετίες υλοποιήσαμε πολλούς από τους στόχους μας, με κυριότερο αυτόν της καθιέρωσης του ρεπερτορίου. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, επαναλαμβάνουμε τρεις από τις παραστάσεις μας και εμπλουτίζουμε το ρεπερτόριό μας με δύο νέες παραγωγές.

Ταυτόχρονα, κάνουμε πραγματικότητα ένα παλιό μας όνειρο, τη δημιουργία σχολής θεατρικής γραφής με το όνομα "Πυροδότηση", απαντώντας στο αίτημα του συνόλου του ελληνικού θεάτρου για την τόνωση της σύγχρονης θεατρικής γραφής. Δυο δόκιμοι κι αγαπητοί στο κοινό θεατρικοί συγγραφείς, ο Θανάσης Τριαρίδης και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

bodynsoul037.jpg
Body N Soul


Έχουμε και λέμε λοιπόν: Το "Ευχαριστημένο" της Μαρίνας Καραγάτση θα κλείσει τον εξαιρετικά επιτυχημένο τριετή κύκλο του με 13 τελευταίες παραστάσεις από τις 20 Σεπτεμβρίου. Το "Ύψωμα 731" του Άρη Μπινιάρη, μια θαρραλέα ματιά πάνω στα δεινά του πολέμου, μετά τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα παιχτεί για 10 τελευταίες παραστάσεις από τις 4 Νοεμβρίου. Ο "Γιούγκερμαν" του Μ. Καραγάτση, το περσινό μας sold-out, θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν από τις 9 Οκτωβρίου και μάλιστα με ενδιαφέρουσες αντικαταστάσεις σε ρόλους – κλειδιά!

Και οι νέες μας παραγωγές: η "Δόξα Κοινή", σε δραματουργία Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, βασίζεται στο ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου "Εις την οδόν των Φιλελλήνων", το οποίο εμπλουτίζεται με αποσπάσματα ποιημάτων κάποιων εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης, από τη Σαπφώ μέχρι τη δημοτική μας ποίηση, και από τον Καβάφη ως τον Ελύτη και τον Καββαδία. Μια καταπληκτική ευκαιρία για άσκηση στον ποιητικό λόγο, που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας, με ένα εξαιρετικό ensemble νέων ηθοποιών.

bodynsoul005.jpg
Body N Soul


Τη σκυτάλη κατόπιν παίρνει η Μαρία Μαγκανάρη, μια ενδιαφέρουσα ανερχόμενη νέα δημιουργός, που σκηνοθετεί για το θέατρο Πορεία σε συμπαραγωγή με τον Θίασο Κανιγκούντα- προτσές, ένα από τα λιγότερο παιγμένα και περισσότερο σαγηνευτικά έργα του Tennessee Williams, τη "Νύχτα της Ιγκουάνα", με ένα θαυμάσιο καστ ηθοποιών. Στο έργο του αυτό, ο Williams ξεφεύγει από τον ρεαλισμό και διερευνά τα ψυχικά τοπία των προσώπων μέσα απ' το συμβολικό και το μεταφυσικό στοιχείο.

Φυσικά, δεν θα λείψουν οι παράλληλες εκδηλώσεις μας, συζητήσεις, ανοιχτές πρόβες, φιλοσοφικά brunch, μουσικές παραστάσεις, και πολλά άλλα! Ο κύκλος του Πορεία ολοένα και διευρύνεται! Καλό θεατρικό χειμώνα!»  

Αναλυτικά για «Το Ευχαριστημένο»:
Το «Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει. Η διασκευή του μυθιστορήματος, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή μπορεί να στοιχειώνουν απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Τιμή εισιτηρίων: VIP ζώνη: 18€, A’ ζώνη: 16€, Β’ ζώνη: 14€, Γ’ ζώνη: 12€, senior (άνω των 65): 14€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας: Εισιτήρια VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€



Αναλυτικά για τον «Γιούγκερμαν»:
Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή στα 20:00 και Σάββατο στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20€, Α’, Β’ ζώνη: 15€, Γ’ ζώνη: 14€ Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25€, A’ ζώνη: 20€, Β’ ζώνη: 17€, Γ’ ζώνη: 14€, senior (άνω των 65): 17€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμΕΑ: 15€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις της Πέμπτης και τις Παρασκευής έως τις 15 Σεπτεμβρίου: VIP ζώνης 20€, Α’ ζώνης 15€, Β’ ζώνης 14€, Γ' ζώνης 12€

Κάθε Πέμπτη με αγγλικούς υπέρτιτλους



Αναλυτικά για το «Ύψωμα 731»:
Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων.

Πρόγραμμα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: A’ ζώνη: 16€, Β’ ζώνη: 14€, Γ’ ζώνη: 12€, senior (άνω των 65): 14€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας: Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€



Αναλυτικά για την «Heliotopia»:
Η Μελίσσα μας αφηγείται με το σώμα της το ταξίδι που διανύει από το βίωμα της απώλειας, τη συνειδητοποίησή της και την αντιμετώπισή της. Η απώλεια μπορεί να είναι ερωτική, μπορεί να είναι η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μπορεί να είναι η ακούσια ή και βίαιη απομάκρυνση από τον τόπο μας και απότην οικογένειά μας, μπορεί ακόμα να'ναι η πρωταρχική αποκόλληση από τη μήτρα της μητέρας μας.

Η προσωπική της ιστορία συναντά τις ιστορίες άλλων γυναικών, γίνεται ένα μαζί τους και μας μεταφέρει πολλά διαφορετικά βιώματα. Μέσα από εργαστήρια αφήγησης, κίνησης και μουσικής με γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες στην Αθήνα σε συνεργασία με το Δίκτυο «Μέλισσα», συλλέγουμε τις φωνές τους, μαθαίνουμε από αυτές και τις μοιραζόμαστε.

Πρόγραμμα παραστάσεων: 16, 17, 23 και 30 Δεκεμβρίου στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 8€



Αναλυτικά για τη «Δόξα Κοινή»:
Με αφορμή την εικόνα της επικήδειας πομπής στην «Οδό Φιλελλήνων» από την «Οκτάνα» του Ανδρέα Εμπειρίκου, στήνεται μια παράσταση-επιστροφή στις ρίζες, τις κοινές μας δόξες και τον Έρωτα, τον πανταχού παρόντα Θεό των Ελλήνων, τη γενεσιουργό αιτία της ζωής και της ποίησης. Το κείμενο της παράστασης έχει επιμεληθεί ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, σταθερός συνεργάτης του Θεάτρου Πορεία. Πρόκειται για μια σύνθεση στίχων από πολλούς από τους μεγάλους ποιητές μας (Σαπφώ, Χορτάτσης, Κάλβος, Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη, Λαπαθιώτης, Ελύτης, Καββαδίας, κ.ά.), που «μιλάνε» για τη Δόξα των Ελλήνων, αυτών που «πρώτοι έκαναν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου».  

Πρόγραμμα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 16:00 (από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 14 Απριλίου) / Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00 (από τις 21 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου)

Τιμές εισιτηρίων: VIP ζώνη: 18€, A’ ζώνη: 16€, Β’ ζώνη: 14€, Γ’ ζώνη: 12€, senior (άνω των 65): 14€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας: VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€



Αναλυτικά για τη «Νύχτα της Ιγκουάνας»:
Αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σ' έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό. Μέσα στην πυκνή, τροπική βλάστηση, το «Costa Verde», ένα παρακμιακό ξενοδοχείο με ιδιοκτήτρια την υπερσεξουαλική Μαξίν, γίνεται το καταφύγιο κάποιων περιπλανώμενων ψυχών: ενός αποσχηματισμένου ιερέα -νυν ξεναγού- και μιας ζωγράφου που συνοδεύει τον υπέργηρο ποιητή παππού της. Για ένα εικοσιτετράωρο παρακολουθούμε τους ήρωες του έργου να έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ψεύδη σχετικά με τη Ζωή, τη Θρησκεία, την Τέχνη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στην «καλοσύνη των ξένων».

Πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:15 και Κυριακή στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 14€, Α’, Β’ ζώνη: 12€, Γ’ ζώνη: 10€ Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 18€, A’ ζώνη: 16€, Β’ ζώνη: 14€, Γ’ ζώνη: 12€, senior (άνω των 65): 14€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12€ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας: VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€

igkouanacvasiaanagnostopoulou.jpg
© Vasia Anagnostopoulou


Αναλυτικά για τη «Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής»:
O Πρώτος Ετήσιος Κύκλος (ή Κύκλος Γενικής Πυροδότησης) θα γίνεται κάθε Δευτέρα (από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.) και θα αφορά ανθρώπους δίχως προηγούμενη εμπειρία στη θεατρική γραφή (αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα). Θα υπάρξουν εισαγωγικές ασκήσεις στην θεατρική γραφή – ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί η συγγραφή δύο θεατρικών έργων (με συγκεκριμένη κοινή θεματογραφική στόχευση) από κάθε συμμετέχοντα.

Ο Δεύτερος Ετήσιος Κύκλος (ή Κύκλος Εξειδίκευσης) θα γίνεται επίσης κάθε Δευτέρα (από τις 4 μμ. μέχρι τις 8 μμ.) και θα αφορά ανθρώπους με προηγούμενη τριβή και εμπειρία στη θεατρική γραφή (αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα). Θα επιχειρηθεί η συγγραφή δύο θεατρικών έργων (με συγκεκριμένη κοινή θεματογραφική στόχευση) από κάθε συμμετέχοντα – με ιδιαίτερη εστίαση στην επιμέλεια και δραματουργική  διαμόρφωση των εν λόγω κειμένων.

Και στους δύο κύκλους θα γίνουν 32 εβδομαδιαίες συναντήσεις με εξακολουθητικούς διδάσκοντες τους Χατζηγιαννίδη και Τριαρίδη (ενώ θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία της κάθε μιας ομάδας σε κοινή λίστα). Επίσης είναι απολύτως εφικτή η εξ αποστάσεως συμμετοχή και παρακολούθηση των συναντήσεων μέσω Skype. Εκτός αυτού θα υπάρξουν προσωπικότητες από διάφορους χώρους που έχουν σχέση με το θέατρο (συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, δραματολόγοι κτλ.) οι οποίοι θα έρθουν προσκεκλημένοι του θεάτρου να διδάξουν προσφέροντας την εμπειρία τους σε σχέση με το αντικείμενο της συγγραφής.

Όλα τα παραχθέντα έργα τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Κύκλου θα δημοσιεύονται στην σελίδα του θεάτρου Πορεία σε ειδικά διαμορφωμένο μέρος του site της όπου και θα παραμείνουν στο διηνεκές για την εντελέστερη γνωστοποίηση και διάδοσή τους. Επίσης τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους σε ειδικό διήμερο αναλογίου – ενώ στόχος στο τέλος της διετίας θα είναι να ανέβουν όσα περισσότερα έργα γίνεται τόσο από το Πορεία όσο και από άλλους ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς.       

sholipyrodotisisthetrikisgrafiscvasiaanagnostopoulou1.jpg
© Vasia Anagnostopoulou
       

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής (για κάθε ετήσιο κύκλο) θα είναι 1000 Ευρώ για κάθε συμμετέχοντα (που μπορεί να αποπληρωθεί σε 2 δόσεις).

Έναρξη μαθημάτων: Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 12 Οκτωβρίου του 2019 και θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 4.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. στο χώρο του Θεάτρου Πορεία. Η ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γίνει στις αρχές Ιουνίου του 2020.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες και στους δύο Κύκλους της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής θα προκύψουν κατόπιν αποστολής αναλυτικού βιογραφικού και δύο δειγμάτων γραφής πάνω στα ακόλουθα: α) Περίληψη έως 300 λέξεις με πυροδοτικό άξονα είτε την ματαίωση μιας επιθυμίας, είτε την τελευταία πτήση του Αντουάν Σεν Εξιπερί (προσοχή: μία από τις δύο). β) Την εναρκτήρια σκηνή ενός έργου που θα εκκινεί από την εν λόγω περίληψη (έως 400 λέξεις).

Οι αιτήσεις (με το αναλυτικό βιογραφικό και τα δείγματα γραφής) πρέπει να σταλούν στο e-mailinfo@poreiatheatre.com οποιαδήποτε στιγμή από τις 3 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 23 Σεπτεμβρίου 2019. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους (καθώς και για τον Κύκλο Σπουδών όπου θα έχουν ενταχτεί) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Θεάτρου Πορεία στο τηλ. 2108210991 (από τις 03/9/2019, ώρες επικοινωνίας, 13:00 με 20:00).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ