Πολιτικη & Οικονομια

Financial Technology: Advances and Challenges - Τι συζητήθηκε στην ημερίδα

Τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές επεσήμαναν τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
speakers_all_1.jpg
Από την εκδήλωση που διοργάνωσε το IFFR στο Ecali Club διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Γιώργος Σκιαδόπουλος, Βασιλική Λαζαράκου, David Gershon, Εύα Καϊλή, Σωτήρης Συρμακέζης, και Δημήτρης Καββαθάς

Με μεγάλη επιτυχία διοργάνωθηξε από το IFFR η ημερίδα Financial Technology: Advances and Challenges στο Ecali Club

To Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα Financial Technology: Advances and Challenges στο Ecali Club με το κοινό να απαρτίζεται από ανώτατα στελέχη από το χώρο των θεσμικών επενδυτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εποπτικών αρχών και εταιριών, εμπορικών επιμελητηρίων, νεοφυών επιχειρήσεων, κοινωφελών ιδρυμάτων, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Queen Mary University of London, ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του IFFR και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «φιλοδοξία του Ινστιτούτου είναι να αποτελέσει και μια δεξαμενή σκέψης υψηλών προδιαγραφών—συζητήσεις όπως η σημερινή που βάζει σε ένα πλαίσιο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες από την υιοθέτηση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, είναι πολύ σημαντικές στο να έρθει η ακαδημαϊκή κοινότητα κοντύτερα με τις επιχειρήσεις». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δρ. Βασιλική Λαζαράκου, η οποία αναφέρθηκε στο έργο και την επέκταση του Κέντρου Καινοτομίας της Επιτροπής καθώς και στις εξελίξεις στην αγορά.

Τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές επεσήμαναν τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech). Ο καθηγητής David Gershon, Διευθυντής του Gershon Fintech Center στο Hebrew University of Jerusalem παρουσίασε πρωτύτερη εμπειρία από πετυχημένη καινοτομία σε ψηφιακές πλατφόρμες για την αποτίμηση των χρηματοοικονομικών παραγώγων. Η Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Επιτροπής σε όλο το φάσμα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Ο Δρ. Δημήτρης Καββαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος στην Harmony Advisors και πρόεδρος της ψηφιακής πλατφόρμας Nomisma, επεσήμανε τις εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων. Τέλος, ο Σωτήρης Συρμακέζης, CCOτου Ομίλου Βιοιατρικής ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους οι ψηφιακές εξελίξεις μετασχηματίζουν τον τραπεζικό χώρο. 

H ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Kοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και την φιλοξενία του Ecali Club. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iffr.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ