Ελλαδα

Φωτογραφίες δείχνουν λύκο να κατασπαράζει κυνηγόσκυλο στην Ξάνθη;

Τι έχει συμβεί;

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24133550_1386927411375625_2134496560_n.jpg

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν άρθρα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που δείχνουν έναν λύκο να έχει κατασπαράξει ένα κυνηγόσκυλο.

Στο cnn.griefimerida.grgazzeta.gr κτλ, διαβάζουμε:

hox02.jpg

Τι έχει συμβεί;
 

Η είδηση για την κατασπάραξη κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει ως αρχική πηγή, δημοσίευμα του xanthinews.grπου πλέον έχει κατέβει. Κατόπιν, αν και αναμεταδόθηκε από μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι εικόνες δεν φαίνεται να σχετίζονται με τη περιγραφή του περιστατικού.

hox03.jpg

Όπως επισημαίνει η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, η αριστερή φωτογραφία που πιστώνεται ως τεκμήριο της επίθεσης λύκου σε κυνηγετικά σκυλιά στην Ξάνθη, δεν έχει τραβηχτεί από φωτογραφική μηχανή σε μια «επ’αυτοφόρω σύλληψη του συμβάντος» όπως αφήνεται να εννοηθεί στο σχετικό δημοσίευμα, αλλά από αυτόματη ψηφιακή μηχανή υπέρυθρου φωτισμού και απεικονίζει, όχι λύκο, αλλά κογιότ (Canislatrans, είδος τσακαλιού της βορείου Αμερικής). Η φωτογραφία έχει «κατέβει» και χρησιμοποιηθεί, προφανώς χωρίς άδεια, από πηγή του διαδικτύου. Την φωτογραφία «τεκμήριο» της επίθεσης λύκων σε κυνηγετικούς σκύλους στην Ξάνθη, μπορεί λοιπόν κάποιος να δει στον εξής σύνδεσμο: https://retrieverman.net/tag/coyote-killing-dog/.

katagrafi-11.jpg

Η δεξιά εικόνα του νεκρού κυνηγόσκυλου, προέρχεται από δημοσίευμα του knf.gr, που ανέβηκε στις 30/10/17 και υποστηρίζει πως απεικονίζει δυο κυνηγόσκυλα που σκοτώθηκαν από λύκους, στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ