Ελλαδα

83η ΔΕΘ - Εγκαίνια σε μια Θεσσαλονίκη «φρούριο» με ΜΑΤ, πράκτορες και drones (εικόνες)

Διαδηλώσεις, συλλαλητήριο και μοτοπορείες περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4543447.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αστυνομοκρατίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου 5.500 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στους δρόμους της πόλης και τουλάχιστον 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ καλούνται να επιβάλουν την τάξη ενόψει των δυναμικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Μαζί με την ΕΛ.ΑΣ πράκτορες του FBI και της CIA, ελικόπτερα και drones συνθέτουν την εικόνα μιας πόλης σε αστυνομικό κλοιό.

4543472.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Την ίδια ώρα τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυστηρά και κλείσουν δρόμοι, ενώ σε πολλά σημεία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των διαδηλώσεων και των εγκανίων. 

4543468.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ τρία θεωρούνται τα καίρια σημεία. Πρόκειται για το περίπτερο 13 της ΔΕΘ όπου θα βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες, το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και φυσικά το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που συχνά χρησιμοποιείται ως ορμητήριο επιθέσεων από αντιεξουσιαστικές ομάδες. Σ΄ αυτά τα τρία σημεία θα στηθούν φραγμοί και υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Ειδικά στο περίπτερο 13 όπου βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες έχουν εγκατασταθεί κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιούνται και σωματικοί έλεγχοι. 

Σε κλοιό διαδηλώσεων και ενός συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό

Τέσσερις είναι οι κύριες συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Για τις 18:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

20007990.jpg
© ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Την ίδια ώρα, τα μέλη του ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 18:00 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα.

Τέλος, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Δύο μοτοπορείες

Πέραν των προγραμματισμένων διαδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και δύο μοτοπορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη από ντελίβερι που θα συγκεντρωθούν στις 10:30 π.μ. στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία και η δεύτερη από τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Σοχού.

4541751.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος «ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ 15η ΕΤΗΣΙΑ ΜΟΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΉΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 15 ΧΡΟΝΙΑ.

ΞΕΚΊΝΗΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΟΧΟ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 51 ΩΡΑ 17:00»

Τα μέλη με τις μηχανές τους, από τον Σοχό, θα κατευθυνθούν προς το εμπορικό κέντρο One Salonica, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ