TV & Media

Επική γκάφα στην ΕΡΤ: Το 1944 η Αθήνα απελευθερώθηκε από την... Ελληνική Αστυνομία (video)

«Μέγα λάθος, έπεσα θύμα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εις βάρος της κρατικής τηλεόρασης» απολογήθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Σαράντης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ert-gkafa.jpg

Στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων βρέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τάκης Σαράντης, όταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πάμε Αλλιώς» ανέφερε ότι το 1944 η Αθήνα απελευθερώθηκε από την... Ελληνική Αστυνομία.

Η απίστευτη γκάφα έγινε, ενώ ο δημοσιογράφος διάβαζε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Την ώρα που είχε στα χέρια του τον «Ριζοσπάστη», διάβασε τον τίτλο σχετικά με τη συγκέντρωση του Σαββάτου για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας και αντί στο «ΕΛΑΣ» να πει «Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός», είπε... «Ελληνική Αστυνομία».

Η ΕΡΤ μπερδεύει τον ΕΛΑΣ και λέει πως η Αστυνομία απελευθέρωσε την Αθήνα το ’44

Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε χαμός στα social media, με τον δημοσιογράφο να πληροφορείται από το κοντρόλ για το λάθος του και να σπεύδει να ζητήσει συγνώμη.

«Έπεσα θύμα του πολέμου εις βάρος της ΕΡΤ»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Τάκης Σαράντης απολογήθηκε, επισημαίνοντας ότι υπέπεσε σε «μέγα λάθος».

Στο κείμενό του, απέδωσε το λάθος αυτό «στο άγχος της πρώτης εκπομπής και την πίεση του χρόνου» που είχε ως αποτέλεσμα «να μπερδέψω τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ) με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), χωρίς -εννοείται- να το έχω καταλάβει».

Τόνισε, μάλιστα, πως έπεσε «θύμα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εις βάρος της ΕΡΤ», υπογραμμίζοντας ότι πολλοί συνάδελφοί του που έκαναν αναπαραγωγή του video, δεν ανέφεραν ότι στη συνέχεια της εκπομπής είχε ζητήσει συγνώμη για το λάθος του.

takis-sarantis2342.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ