Ελλαδα

Αραβαντινός: Ανεξέλεγκτη η «Μαφία του Κορυδαλλού»

Απείλησαν αρχιφύλακα ότι θα βιάσουν τη γυναίκα του στο σπίτι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού / © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός, κατήγγειλε περιστατικά ξυλοδαρμών και εκβιασμών μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέλη της επονομαζόμενης «Μαφίας του Κορυδαλλού».

Ο κ. Αραβαντινός υποστήριξε ότι οι δεσμοφύλακες πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού καθημερινά στις φυλακές και αρκετοί κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι προκειμένου να μη μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Ο κ. Αραβαντινός σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν, ωστόσο επέλεξε να μην τα πιστέψει. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τα 3 τελευταία χρόνια αυτά τα φαινόμενα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ