Ελλαδα

Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Την Τρίτη απολογούνται οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diplomaodigisis
Μεταγωγή στον εισαγγελέα κατηγορουμένων για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή Διαφθοράς οι συλληφθέντες για την υπόθεση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης που είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης.

Σε βάρος των εννέα εμπλεκόμενων έχουν απαγγελθεί, κατά περίσταση, τα κακουργήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, έναντι ποσών που κατά μέσο όρο προσδιορίζονται στα 2000 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες διπλωμάτων και σε ποσά από 550 έως 1500 για τις απλές κατηγορίες αδειών ικανότητας οδήγησης .

Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος της συμμορίας προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 424.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ