Ελλαδα

25η Μαρτίου: Επεισόδια με τραυματίες σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια

Με ένταση και επεισόδια ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραυματίες στην Καλλιθέα
Τραυματίες στην Καλλιθέα © facebook.com/kallitheaonline

Με ένταση και επεισόδια ξεκίνησαν οι παρελάσεις σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια.

Μάλιστα, στην Καλλιθέα τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και προσήχθησαν άλλοι 11. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το kallitheaonline.gr, λίγο πριν από την παρέλαση σημειώθηκε ένταση στην πλατεία Κύπρου μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αριστεριστών, τραυματισμοί και κυνηγητό των ΜΑΤ στα γύρω στενά με Χρυσαυγίτες.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στην Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

 

 

Για να εκτονωθεί η ένταση, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μία ώρα, αλλά και πάλι συνθήματα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

 

 

 

 

Στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ