Ελλαδα

Δολοφονία ο θάνατος του υπαρχηγού της μαφίας του Κορυδαλλού

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν πέθανε από ναρκωτικά, αλλά από στραγγαλισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυλακές Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού © INTIME / NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νέα τροπή στην υπόθεση του βαρυποινίτη Αλβανού, που τον βρήκαν νεκρό μέσα στο κελί του. Δεν πέθανε από ναρκωτικά, αλλά από στραγγαλισμό

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου κακοποιού και συνεργού του «εγκέφαλου» της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για τον Αλβανό, Τούσα Μπαντιόλ, ο οποίος είχε δώσει καταφύγιο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά τη δολοφονία το.

Ο Μπαντιόλ είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του στην 4η πτέρυγα του Κορυδαλλού στις 27 Ιανουαρίου και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε ναρκωτικά, όμως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης  και της νεκροψίας-νεκροτομής κατέδειξαν ως αιτία θανάτου τον στραγγαλισμό.

Ο ιατροδικαστής, που εντόπισε στον λαιμό του σημάδια και ίχνη, που παραπέμπουν ευθέως σε ανθρωποκτονία, έστειλε το πόρισμα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι υποψίες για τη δολοφονία του βαρύνουν τον «εγκέφαλο» της μαφίας του Κορυδαλλού «Κλόντι», ο οποίος σε προηγούμενο χρόνο επεδίωξε να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Μπαντιόλ παρουσιάζοντάς τον ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης, με δράστη τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. Μάλιστα, φέρεται να επεδίωξε επικοινωνίες με δημοσιογράφους ούτως ώστε το σενάριό του να «παίξει» στα ΜΜΕ.

Η αντιτρομοκρατική φέρεται να έχει καταγράψει συνομιλίες του στις οποίες υποστήριζε ότι ο Μπαντιόλ δηλητηριάστηκε με την ίδια ουσία με την οποία προ μηνών είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν και τον ίδιο. «Φωτογράφιζε» μάλιστα ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του απόπειρας τον Φλώρο και προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι η απόπειρα εις βάρος του απετράπη όταν ένας κουρδικής καταγωγής Ιρακινός έγκλειστος βρήκε και του παρέδωσε το δηλητήριο. Οι αστυνομικοί θεωρούν τον Ιρακινό συνεργό του «Κλόντι» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του Αλβανού βαρυποινίτη σχετικά με την απόπειρα δηλητηρίασής του.

Η εξέταση, όμως, του ιατροδικαστή έδειξε τι πραγματικά συνέβη, αλλάζοντας την τροπή της υπόθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ