Ελλαδα

Ζωγράφος και πρώην ροκάς σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

«Ψάρευαν» κορίτσια, τάζοντάς τους καριέρα στο μόντελινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
περιπολικό
περιπολικό © INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ζωγράφος και πρώην ροκάς σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. «Ψάρευαν» κορίτσια, τάζοντάς τους καριέρα στο μόντελινγκ. Πάνω από 1.000 γυμνές φωτογραφίες

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την παραγωγή, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενέργησε στις 17-4-2019, με την παρουσία της Εισαγγελέως Ανηλίκων, έρευνες σε τρεις χώρους, στους οποίους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί -δύο άνδρες ηλικίας 40 και 67 ετών και γυναίκα ηλικίας 40 ετών- και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Επιπρόσθετα ο 40χρονος ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν, σε διάφορους χώρους, ανήλικα κορίτσια και με την υπόσχεση «ανάδειξης» και «προώθησής» τους, τα έπειθαν να συμμετάσχουν σε «ειδική» φωτογράφιση.

Η έρευνα ξεκίνησε από την επίσημη καταγγελία μιας 18χρονης, σήμερα, κοπέλας, η οποία διαδοχικά από τα 15 χρόνια της είχε φωτογραφηθεί, τόσο από τον 40χρονο γνωστό ζωγράφο, όσο και από τον ηλικιωμένο «ρόκερ».

Το κορίτσι το οποίο μεγάλωνε με ανάδοχες οικογένειες, είχε όνειρο ζωής να γίνει μοντέλο και αυτό εκμεταλλεύθηκαν οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους.

Αρχικά το παιδί βρέθηκε στα χέρια του διάσημου ζωγράφου, οποίος την φωτογράφιζε συχνά με σέξι εσώρουχα, ενίοτε και γυμνή, χωρίς όμως ποτέ να κάνει κάποια ανήθικη πρόταση στην τότε ανήλικη κοπέλα ή να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, εν αντιθέσει με τον 67χρονο οποίος φαίνεται πως ζούσε από τις πωλήσεις φωτογραφιών ανήλικων κοριτσιών, ανάμεσα τους και της καταγγέλλουσας.

Από τις έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός Η/Υ, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του 67χρονου, οποίος ενώπιον του Εισαγγελέα δήλωσε άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκαν πάνω από 1.000 φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών, ενώ 10 από αυτές έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τους Αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ