Ελλαδα

Το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά (εικόνες)

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΜΕ.jpg
ΠΑΜΕ / © Κατερίνα Καμπόσου/ Athens Voice

Μαζικότητα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε εξέλιξη οι πορείες των συνδικάτων, σωματείων και φορέων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με το σύνθημα «είναι απεργία, όχι αργία».

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00. Αυτήν την ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δείχνει μαζική.

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τον σοσιαλισμό. Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

1.jpg
ΠΑΜΕ / © Κατερίνα Καμπόσου/ Athens Voice

5.jpg
ΠΑΜΕ / © Κατερίνα Καμπόσου/ Athens Voice

7.jpg
ΠΑΜΕ / © Κατερίνα Καμπόσου/ Athens Voice

8.jpg
ΠΑΜΕ / © Κατερίνα Καμπόσου/ Athens Voice

Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

gsee.jpg
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ/Κατερίνα Καμπόσου/Athens Voice


Οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν, θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή και για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.



Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συμπρωτεύουσα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.
 

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ