Ελλαδα

Και άλλη γιαγιά με τερλίκια - Στα 13.358 ευρώ το πρόστιμο

Επιχείρησε να στήσει αυτοσχέδιο πάγκο στην πλατεία Αριστοτέλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Grtimes.gr- Γιαγιά τερλικια

Άλλη μια υπόθεση με γιαγιά που πουλούσε τερλίκια και της επιβλήθηκε πρόστιμο στη Θεσσαλονίκη.

Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να διαγράψουν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, που της είχε επιβληθεί το 2014 επειδή πουλούσε τερλίκια στην πλατεία Αριστοτέλους, απηύθυνε η 82χρονη Μαρία Κουμπάτοβα από τη Θεσσαλονίκη. Το τελικό ποσό, μαζί με τους τόκους, διαμορφώνεται πλέον στα 13.358 ευρώ και αποτελεί θηλιά στον λαιμό της οικογένειας, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν και τα εισοδήματα είναι ελάχιστα. Στον απόηχο της υπόθεσης με την 90χρονη και το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ για τα τερλίκια, μια παρόμοια περίπτωση έρχεται στην επικαιρότητα.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα... Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης -μια από τις φτωχογειτονιές του νομού».

terlikia-1.jpg

«Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» προσθέτει, ενώ από τη μεριά της η κόρη της, Ταμάρα, που είναι επίσης άνεργη, δηλώνει: «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαγράψουν το πρόστιμο.

terlikia-2-right.jpg

Όπως εξηγεί στο GRTimes.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια. Χωρίς κανένα εισόδημα και με ανάγκη να προμηθευτεί φάρμακα, πήρε την απόφαση να στήσει αυτοσχέδιο πάγκο στην πλατεία Αριστοτέλους και να πουλήσει τερλίκια. Αστυνομικοί την πήραν «σηκωτή» στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου και παρέμεινε για 9 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

terlikia-3.jpg

Την επόμενη ημέρα η κόρη της είδε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη μητέρα της. Πήγε στην Αστυνομία, όπου τη διαβεβαίωσαν πως η μητέρα της δεν θα κληθεί να το πληρώσει. Πέρασαν 6 μήνες, ωστόσο το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Η κόρη της ηλικιωμένης πήγε σε Δικαστήρια, Αστυνομία, ΙΚΑ, Περιφέρεια, δικηγόρους και λογιστές, με το αποτέλεσμα, όμως, να είναι το ίδιο. Το πρόστιμο όχι μόνο παρέμενε, αλλά το ύψος του ποσού αυξανόταν διαρκώς λόγω των τόκων. Ακολούθησαν δυο δικαστήρια: Στο πρώτο η ηλικιωμένη έχασε και της βεβαιώθηκε το πρόστιμο, ενώ στο δεύτερο κέρδισε.

terlikia-4.jpg

Το πρόστιμο, όμως, παρέμεινε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ