Ελλαδα

Δίωξη για κακοποίηση γαϊδουριού - Έσερνε το ζώο με το αυτοκίνητο

Τον είδαν, τον κατήγγειλαν και οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
animal-197161_1920.jpg

Ενώπιον του δικαστηρίου 55χρονος που κατηγορείται για κακοποίηση ζώου στον Βόλο. Ο ίδιος για να αιτιολογηθεί είπε ότι το ζώο «έπαθε πανικό».

Ποινική δίωξη για κακομεταχείριση ζώου ασκήθηκε σε 55χρονο άνδρα στον Βόλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος εθεάθη να κλωτσάει με τα πόδια του ένα γαϊδούρι στο κεφάλι. Το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος» αναφέρει ότι ο άνδρας είχε δέσει από ειδική κατασκευή του αυτοκινήτου άλλα δύο γαϊδούρια κι ένα πόνι με σκοπό να τα μεταφέρει σε κτήμα.

Όταν αντιλήφθηκε ότι το ένα έπεσε και συρόταν στον δρόμο, δεν σταμάτησε και ούτε προσπάθησε να βοηθήσει το ζώο, άρχισε να το χτυπά. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από μάρτυρα που έτυχε να είναι στην περιοχή.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ο 55χρονος έσερνε επί μέτρα το ζώο όταν αυτό έχανε την ισορροπία του και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το αυτοκίνητο επειδή ο κατηγορούμενος ανέπτυσσε ταχύτητα καθώς ακολουθούσαν και άλλα ΙΧ. Ο 55χρονος μετά την καταγγελία, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου ισχυρίστηκε ότι το «ζώο έπαθε πανικό». Επιπλέον υποστήριξε ότι μπορεί να το αποδείξει με χαρτί από κτηνίατρο ζητώντας με αυτόν τον τρόπο αναβολή της δίκης. 

Για τις κλοτσιές στο κεφάλι του ζώου ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το έκανε για να το συνεφέρει λέγοντας ότι «έτσι κάνουμε και στους ανθρώπους όταν χάνουν τις αισθήσεις τους, τους ρίχνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας γράφει ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το ζώο έπαθε πανικό ή «το μάτιασαν» και ζήτησε από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης με την εισαγγελέα να ζητά ωστόσο την ενοχή του.

Η δίκη του 55χρονου θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή μετά από αναβολή που αποφάσισε το δικαστήριο κατά πλειοψηφία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ