Ελλαδα

Στη φυλακή ο παππούς που βίαζε κι έδερνε τα 3 εγγόνια του

Όλοι ήξεραν στο χωριό και κανείς δεν έλεγε τίποτα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
Δικαστήριο © ΙΝΤΙΜΕNEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη φυλακή ο παππούς από τη Λέσβο που βίαζε κι έδερνε τα 3 εγγόνια του. Όλοι ήξεραν στο χωριό και κανείς δεν έλεγε τίποτα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στη Χίο την Παρασκευή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δίκη του 70χρονου παππού από τη Λέσβο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος ή σοβαρή ασθένεια.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, ο ηλικιωμένος δρούσε σε μια μικρή κοινωνία, ανενόχλητος, χωρίς να απορεί κανείς - κάτι που απασχόλησε και την ίδια την Εισαγγελέα- την ίδια ώρα που η
φημολογία έδινε και έπαιρνε στο χωριό.

Περιστατικά βιασμού και συμπεριφορές εγκληματικές ακούστηκαν αναλυτικά, λέξη προς λέξη στο δικαστήριο, προκαλώντας φρίκη για τον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει δικαστές και εισαγγελέα πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών. Μάλιστα ο εν λόγω ήταν και παράγοντας που «αξιοποιούνταν» δεόντως από τον αθλητικό χώρο, μάλιστα δε επικαλέστηκε πως «έχει «εκπαιδεύσει» αθλητικά εκατοντάδες παιδιά. Κάτι που έπραττε έως πρόσφατα μιας και από το 2015, που σχηματίσθηκε η σε βάρος του δικογραφία, δεν είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το 2015 η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του 70χρονου, σε χωριό της Λέσβου, ύστερα από πολύ δυνατές φωνές. Μεγάλη αστυνομική δύναμη κατέφτασε, χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού, έξω από το οποίο φέρεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να είχε τοποθετήσει και κάμερες, αλλά δεν άνοιγε κανείς. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ώστε ο κατηγορούμενος να θεωρήσει ότι έφυγε η αστυνομία, να ανοίξει την πόρτα και… εν τέλει να μπει η Αστυνομία στο σπίτι και να αρχίσει «να ξετυλίγεται το κουβάρι».

Τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, 10, 12 και 14 ετών αντίστοιχα, διηγήθηκαν τα πάντα. Όπως επίσης ότι επί ένα χρόνο ο 70χρονος τους κακοποιούσε, τους απειλούσε με ασιτία, ότι θα τους πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους κ.ά.

Γιατί έμεναν μαζί

Σύμφωνα -πάντα- με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα, μετακόμισε πλησίον της οικίας του 70χρονου, και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση – με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό.

Ο 70χρονος που ήθελε να επισκεφτεί τα δικά του παιδιά στο εξωτερικό, ζήτησε από τη μητέρα δήλωσή της ώστε να πάρει στο ταξίδι μαζί του μία από τις δύο κόρες της, όπως και έγινε. Σε αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό ξεκίνησε για το κορίτσι το μαρτύριο.

Με το γυρισμό τους, το κορίτσι επεσήμανε ότι τα είπε όλα στη μητέρα –γεγονός που παραδέχτηκε και η ίδια («κάτι μου είχε πει»…)–, αλλά η μητέρα δεν έδωσε σημασία.

Και τα τρία παιδιά περιέγραψαν λέξη προς λέξη το καθημερινό τους μαρτύριο. Η περιγραφή των βιασμών, της κακοποίησης και του ξυλοδαρμού ήταν φρικιαστική.

Κι όμως όλοι επί ένα χρόνο, φαίνεται, ότι δεν ήξεραν τίποτα!

Ένας γείτονας που αναλαμβάνει τρία μη δικά του παιδιά να αναθρέψει, με μια μικρή σύνταξη και χρέος άνω των 10.000 ευρώ στις τράπεζες και κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Τα παιδιά δεν μπορούσαν να περπατήσουν από τον πόνο και κανείς… δεν ήξερε τίποτα

Συνεχείς απουσίες των παιδιών από το σχολείο, τα οποία συχνά εμφανίζονταν με μελανιές ή δεν μπορούσαν να περπατήσουν από τον πόνο και κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Δύο παιδιά που πήγαν στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, το ένα μετά το άλλο και τα δύο με φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα, συνοδευόμενοι από έναν κύριο, μη συγγενή τους… Και κανείς δεν ρώτησε τίποτα.

Μια καταγγελία που έγινε το 2015 και η αστυνομία έσπευσε να την προωθήσει στην Εισαγγελία, αλλά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος για τέσσερα χρόνια, συνεχίζοντας να «εκπαιδεύει εκατοντάδες παιδιά» γιατί… κανείς δεν ήξερε τίποτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ