Ταξιδια

Η Σύρος της Ilenia Williams

Πλέον, δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε ένα καλοκαίρι μου χωρίς να περάσω έστω και για λίγες μέρες από την αρχόντισσα Σύρο

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syros-ilenia-williams.jpg

Η τραγουδίστρια & παρουσιάστρια στο Mad Tv Ilenia Williams γράφει για τη δική της Σύρο.

Ήταν καλοκαίρι του 2014, όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σύρο. Επιστρέφαμε με παρέα από τη Μύκονο με προορισμό την Αθήνα, όταν ο φίλος μας Σωτήρης Χαραμόγλης (τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα) μας πήρε τηλέφωνο και μας προσκάλεσε στη Σύρο. Φτάνουμε λοιπόν στο νησί, όπου καθόμαστε για δύο υπέροχα βράδια με την παρέα μας και με τους νέους μας φίλους, τον Σωτήρη Χαραμόγλη και τη Χριστιάνα Δανέζη, η οποία έχει καταγωγή από το νησί. Από τότε πηγαίνω κάθε χρόνο, είναι ο απαραίτητος προορισμός μου για ξεκούραση αλλά και για εναλλακτικές βόλτες και εξόδους.

syros_ilenia-williams.jpg

Έχει τόσες ομορφιές η Σύρος, που δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω… Από τη στιγμή που μπαίνεις στο λιμάνι και αντικρίζεις τον Ορθόδοξο και τον Καθολικό λόφο, μέχρι τις βόλτες στα στενά της Ερμούπολης, ή τις Αγκαθωπές που είναι από τις αγαπημένες μου παραλίες. Έχει πολλά μέρη για να επισκεφτείς και να περιηγηθείς, όπως επίσης και πολλές πανέμορφες παραλίες. Οι εκθέσεις που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο πίσω από το λιμεναρχείο είναι μια επιλογή που για μένα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών μου διακοπών. Όπως τα περισσότερα νησιά της χώρας μας, έτσι και η Σύρος ενδείκνυται για περπάτημα και βόλτες οι οποίες ολοκληρώνονται υπέροχα με βραδινούς μεζέδες σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι. Η φιλοξενία και το φαγητό ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Αγαπημένη εικόνα που προσπαθώ να έχω κάθε χρόνο είναι οι βραδιές με πανσέληνο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πέρυσι το καλοκαίρι μια πολύ ρομαντική στιγμή στην Άνω Σύρο… Είχε πανσέληνο και ήμασταν σε ένα πολύ ωραίο ταβερνάκι. Κάποια στιγμή σβήσανε τα φώτα και άρχισε να παίζει το «Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία»! Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που ξεχωρίζουν στις μνήμες μας…

Από το νησί όμως δεν έχω μόνο αναμνήσεις διακοπών, έχει τύχει να κάνω φωτογράφιση τον Οκτώβρη με τον Βαγγέλη Περρή με κυκλαδίτικο φόντο. Αυτό που έχω εκτιμήσει πολύ στο νησί είναι η απίστευτη ομορφιά του και το γεγονός ότι είναι φιλόξενο όλες τις εποχές του χρόνου. Η Σύρος είναι υπέροχη και το φθινόπωρο, ακόμα κι όταν συνδυάζεις δουλειά με ένα τέτοιο τοπίο.

syros-ilenia-williams.jpg

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε ένα καλοκαίρι μου πλέον χωρίς να περάσω έστω και για λίγες μέρες από την αρχόντισσα Σύρο με τους ζεστούς της ανθρώπους. Εξάλλου οι φιλίες που έχω κάνει στο νησί είναι μοναδικές και πολύ δυνατές και στη συγκεκριμένη περίπτωση έγιναν και συνεργασίες, καθώς η Χριστιάνα Δανέζη αποτέλεσε τον συνδετικό μου κρίκο με το Mad!


* H I.W. Είναι τραγουδίστρια & παρουσιάστρια στο Mad Tv. Το Νο1 single της Ilenia Williams με τίτλο «Πιάσε με» σε μουσική και στίχους των Δημήτρη Κοντόπουλου, Βίκυς Γεροθόδωρου και Μιχάλη Παπαθανασίου κυκλοφόρησε από τη Minos EMI / Universal και το απολαμβάνουμε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube και στα ραδιόφωνα όλης της χώρας.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Σύρου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ