Ελλαδα

Αεροπορικό ατύχημα στη Νάξο

Κανένας τραυματισμός, κλειστό προσωρινά το αεροδρόμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο Νάξου
Αεροδρόμιο Νάξου / © naxospress.gr

Αεροπορικό ατύχημα, χωρίς τραυματισμούς, σημειώθηκε στη Νάξο κατά την απογείωση αεροσκάφους της εταιρείας Sky Express για Αθήνα.

Αεροπορικό ατύχημα, χωρίς τραυματισμούς, σημειώθηκε στη Νάξο κατά την απογείωση αεροσκάφους της εταιρείας Sky Express σε πτήση για την Αθήνα.

Από λάθος χειρισμό το αεροσκάφος βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε χαντάκι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων της Νάξου και το αεροδρόμιο έκλεισε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ακυρώθηκε η πτήση (τελευταία για σήμερα) της Olympic Air από την Αθήνα προς Νάξο και οι 40 περίπου επιβάτες της Sky Express έχουν μεταφερθεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο λιμάνι της Νάξου όπου και αναχώρησαν για την Αθήνα.

naxos-aeroplano-aerodromio-600-1.jpg

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα naxospress.gr οι άνθρωποι του αεροδρομίου ενημέρωσαν της αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον περιμένουν την έλευση των κατάλληλων μηχανημάτων, ώστε να μεταφερθεί το αεροσκάφος (ΑΤR 42) της SKY Express εκτός διαδρόμου για να μπορέσει αύριο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Ιωάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της Εταιρείας, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η εταιρεία  φρόντισε άμεσα για τη μεταφορά όλων των επιβατών στον τελικό τους προορισμό με εναλλακτικά μέσα. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης του αεροσκάφους από το σημείο του ατυχήματος.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ