Ελλαδα

Στον ανακριτή ο καθ ' ομολογίαν δολοφόνος της Αμερικανής βιολόγου

Σε δήλωση για δίκαιη δίκη θα προχωρήσει η οικογένεια του 27χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Παρασχάκης
Γιάννης Παρασχάκης © astinomia.gr

Στον ανακριτή ο καθ ' ομολογίαν δολοφόνος της Αμερικανής βιολόγου. Σε δήλωση για δίκαιη δίκη θα προχωρήσει η οικογένεια του 27χρονου.

Ενώπιον του Ανακριτή Χανίων με δικηγόρο που του διόρισε ο Εισαγγελέας, αφού ο πρώτος που τον είχε αναλάβει, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, θα βρεθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 27χρονος Ιωάννης Παρασχάκης, καθ΄ομολογίαν βιαστής και δολοφόνος της Αμερικανής Σούζαν Ίτον.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος οδηγήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον εισαγγελέα, αλλά λόγω της παραίτησης του δικηγόρου του, έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Παράλληλα, το δικαστήριο του όρισε νέο δικηγόρο, τον Παντελή Ζήλιο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα,  υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Ο Παντελής Ζήλιος υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι ακόμα ελλιπής καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τόσο η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της αστυνομίας σχετικά με το αν βρέθηκε γενετικό υλικό του πελάτη του.

Ο κ. Ζήλιος είπε ακόμα ότι θα υποβάλει ατίημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον Παρασκάκη καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η οικογένειά του 27χρονου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε δήλωση προς τα ΜΜΕ με την οποία θα ζητά αφενός συγγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης και αφετέρου τη δίκαιη τιμωρία του Γιάννη Παρασκάκη.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ