Ελλαδα

Ζάκυνθος: Στις φλόγες έκταση με ελιές και χαμηλή βλάστηση

Λόγω επικινδυνότητας είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά
Πυρκαγιά/ © Pixabay (φωτο αρχείου)

Επί ποδός οι πυροσβέστες στη Ζάκυνθο για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά σε έκταση με ελιές και χαμηλή βλάστηση.

Συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Μουζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση. Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντ οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύει κάποια κατοικία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους του νησιού

Καθώς η Ζάκυνθος τοποθετήθηκε για σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου, στην κατηγορία 4 του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (σ.σ. πολύ υψηλός), το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου είχε προχωρήσει από το απόγευμα του Σαββάτου σε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικούς δρόμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Eπιβάλλουμε το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων από ώρες 18.00 το απόγευμα (χθες) έως 06.00 το πρωί της επόμενης μέρας (Δευτέρα) στους κάτωθι δασικούς δρόμους και στις περιοχές: Βουγιάτο, Λαγκαδάκια, Φιολίτι, Γαλάρο, Άγιοι Πάντες, Δράκας, Σκουλικάδο, Καλλιθέα, Πηγαδάκια, Λαγοπόδο, Μαχαιράδο – Περιοχή Καταλούπου, Καταστάρι, Κερί, Μαραθίας, Απελάτι, Αγαλάς, Λιθακιά, Κοιλιωμένο, Μαριές, Άγ. Λέων. Γύρι, Εξωχώρα, Λούχα, Ορθονιές, Αναφωνήτρια, Βολίμες, Άνω Βολίμες και δασικές εκτάσεις Καλαμακίου, Μπόχαλης, Βασιλικού. Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στην Διεύθυνση Δασών και στις Πυροσβεστικές Αστυνομικές Αρχές Ζακύνθου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ