Ελλαδα

Τρεις φωτιές σε εξέλιξη: Καίγονται Πρέβεζα-Αντίκυρα-Καλάβρυτα

Καλύτερη η εικόνα σε Βοιωτία και Αχαΐα. Εναέρια μέσα μόνο στην Πρέβεζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρεις φωτιές σε εξέλιξη: Καίγονται Πρέβεζα, Αντίκυρα και Καλάβρυτα. Καλύτερη η εικόνα σε Βοιωτία και Αχαΐα. Εναέρια μέσα μόνο στην Πρέβεζα.

Τρεις πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στη χώρα από χθες σε Ζηρό Πρέβεζας, Αντίκυρα Βοιωτίας και Μουρίκι Καλαβρύτων, με αυτή της Πρέβεζας να είναι η πιο μεγάλη στην οποία η Πυροσβεστική στέλνει και εναέρια μέσα.

Πρέβεζα

Για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Νέος Γοργόμυλος – Ανώγειο του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 16 πυροσβέστες, ενώ από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμει κι ένα ελικόπτερο.

Αντίκυρα Βοιωτίας

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας σε σχέση με χτες το βράδυ, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει χαμηλή βλάστηση, κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 7 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλέον δεν κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή εναέριων μέσων.

Καλάβρυτα

Καλύτερη η εικόνα παρουσίαζει και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στο Μουρίκι Καλαβρύτων. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, ενώ δεν έχει κριθεί αναγκαία η συνδρομή εναέριων μέσων και σήμερα. Χτες, οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής δυσχεραίονταν αφενός από το ανάγλυφο της περιοχής κι αφετέρου από τους ισχυρούς ανέμους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ