Ελλαδα

Διπλό έγκλημα μάνας-γιου στην Καβάλα: Προφυλακιστέος ο 42χρονος

Συγγνώμη ζητεί τώρα ο καθ' ομολογίαν δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό στην Ποντιάδα Χρυσούπολης Καβάλας
Το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό στην Ποντιάδα Χρυσούπολης Καβάλας © INTIMENEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Προφυλακιστέος ο 42χρονος για το διπλό έγκλημα μάνας-γιου στην Καβάλα. Συγγνώμη ζητεί τώρα ο καθ' ομολογίαν δράστης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κι ανακριτή, ο καθ ' ομολογίαν δράστης της διπλής δολοφονίας μητέρας και γιου στην Ποντιάδα της Χρυσούπολης Καβάλας.

Ο 42χρονος που είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τους γείτονές του, μητέρα και γιο, όταν εκείνοι πήγαν στο σπίτι του στην Ποντιάδα της Χρυσούπολης στην Καβάλα, για να του ζητήσουν τον λόγο για μια θέση στάθμευσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ζητεί συγγνώμη από την οικογένεια των θυμάτων.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών:

Προφυλακιστέος ο 42χρονος δράστης του διπλού φονικού

Δήλωση Μανώλη Βονικάκη μετά την προφυλάκιση του δράστη

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 22 Αυγούστου, η άτυχη γυναίκα, βγήκε από το σπίτι της να πετάξει τα σκουπίδια. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με πιθανότερο, τη θέση παρκάρει ο γιός της το φορτηγό του, είχε  έντονη λογομαχία  με τον δράστη. Στη συνέχεια, η 60χρονη μαζί με τον γιο της πήγαν στο σπίτι του 42χρονου για να του ζητήσουν εξηγήσεις. Τότε, ο 42χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος στον δήμο Νέστου φέρεται να τους πυροβόλησε και να τους τραυμάτισε θανάσιμα.

Δράστης και θύμα φέρονται να είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού του θύματος.

Ωστόσο, η πλευρά του δράστη διαψεύδει τα περί διαφωνίας για μια θέση στάθμευσης. Δεν υπάρχει ως τώρα συγκεκριμένη εξήγηση για το τι προκάλεσε το περιστατικό. Άρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πρόκειται για δύο οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Οι διαφωνίες και διαμάχες τους περιγράφονται παλιές και συχνές. Ουδείς περίμενε ότι αυτές μπορούσαν να καταλήξουν όπως κατέληξαν.

Όπως λέει περίοικος στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Center TV, λίγο μετά το διπλό έγκλημα, ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και σταμάτησε λίγο παρακάτω σε καφετέρια που βρίσκονταν κόσμος. 

Εκεί τους είπε: «Έφαγα τους δύο, πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα»! 

«Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου τη γυναίκα την ενόχλησε» λέει ένας κάτοικος και συνεχίζει: «Σήμερα πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια, μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε. Αυτός παραδόθηκε ο ίδιος. Τους είπε: Τους έφαγα και τους δύο»!

Άλλος γείτονας αναφέρει πως ο 42χρονος φερόμενος ως δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ