Ελλαδα

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα - Πού εντοπίστηκε το επίκεντρο

Τι ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος
Σεισμογράφος/©INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αισθητή σεισμική δόνηση στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται κοντά στο Μάτι.

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στις 11.13 το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Μάτι και συγκεκριμένα 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης, 31 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά της Αθήνας και 23 χλμ. δυτικά από το Μαρμάρι (Εύβοια). Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 15 χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού
Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού/ gein.noa.gr

Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού στην Αττική
Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού στην Αττική/©EMSC

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουλίου είχε σημειωθεί σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας ζημιές σε παλιά κτίρια και βγάζοντας στους δρόμους και στις πλατείες τους κατοίκους σε πολλές συνοικίες της Αττικής.

Ο σεισμός στην Αττική όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που βρίσκεται εγκατεστημένος στον Διόνυσο

Τι ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας, υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος θαλάσσιος χώρος δίνει συχνά μικρούς σεισμούς.

«Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιoυς σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη» είπε.

Σεισμός Αθήνα: Τι αναφέρει ο Ευθύμης Λέκκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ