Ελλαδα

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τοπικές οργανώσεις της ΝΔ

Ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από τα χτυπήματα - Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
broken-glass2312.jpg
© Pixabay

Αυτή είναι η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε τοπικές οργανώσεις της ΝΔ.

Με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση που υπογράφει ως «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων σε τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. Στο κείμενο αναφέρεται ότι επιτέθηκαν με πέτρες και σφυριά σε Ζωγράφου, Άγιο Ελευθέριο, Άνω Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Δάφνη και Άλιμο. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και σε τράπεζες.

«Όσο οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, οι μπατσο-συνδικαλιστές μυρηκάζουν το αφήγημα του "άβατου των Εξαρχείων" και της "ανομίας", εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε παρά έναν συμβολισμό της επιδίωξης για καθολική επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη"» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Περισσότεροι μπάτσοι, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες φωνές που θα διεκδικούν και θα φωνάζουν, εξαφάνιση οτιδήποτε και οποιουδήποτε χαλάει τη βιτρίνα του τουρισμού, των "επενδύσεων", του νεοφιλελεύθερου οράματος της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του εμπορέυματος. Και αυτό που συμβολίζουν τα Εξάρχεια, οι στιγμές εξέγερσης μέσα στην πόλη τα τελευταία 11 χρόνια (αν και θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω) δεν ειναι καθόλου καλό για τις business, δεν χωράνε στην air bnb μητρόπολη που επιδιώκουν» προστίθεται στο κείμενο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ