Ελλαδα

Αττική: Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες

Εννέα στον αριθμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Νέα Πέραμο - Μάνδρα
Πλημμύρες στη Νέα Πέραμο - Μάνδρα © Facebook/@Εύα Μαρινάκη

Διαβάστε τις εννέα περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες στην Αττική.

Εννέα είναι οι περιοχές της Αττικής που κινδυνεύουν περισσότερο από μια καταστροφική πλημμύρα, σύμφωνα με το σχέδιο δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», mέσα στις επόμενες ημέρες κάθε περιφερειάρχης και κάθε δήμαρχος της χώρας θα λάβει ένα χάρτη της «επικράτειάς» του, όπου θα απεικονίζονται με ευκρίνεια οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες, εφόσον φυσικά υπάρξουν τα ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Οι συγκεκριμένοι χάρτες, οι οποίοι περιέχουν επίσης τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την τελευταία τετραετία, αποτελούν μια «προσφορά» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού έτσι ώστε, ενόψει χειμώνα και έντονων καιρικών φαινομένων, να φροντίσουν για την αναγκαία λήψη των μέτρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους. Οι πολύτιμοι χάρτες συνοδεύονται από το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος», που έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο οποίο καταγράφονται λεπτομερώς οι υποχρεώσεις, οι αρμοδιότητες και η νομοθεσία που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, έτσι ώστε «κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει, την επόμενη φορά που θα ανακύψει πρόβλημα», όπως επισημαίνει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στον χάρτη της Αττικής διαγράφονται καθαρά οι πλέον ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές. Η παράκτια ζώνη Σαρωνίδας έως και την Παλαιά Φώκαια, το Λουτράκι, τα Μεσόγεια, τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, η περιοχή του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, φυσικά η λεκάνη του Κηφισού, αλλά και οι παράκτιες περιοχές Βάρης-Αγίας Μαρίνας Κορωπίου που στον χάρτη απεικονίζονται με μπλε χρώμα, κινδυνεύουν εξαιτίας πολλών παραγόντων από πλημμύρες. Με κίτρινο σκιαγραφούνται οι περισσότερο ευάλωτες περιοχές της Αττικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ