Ελλαδα

Επεισόδια στο προαύλιο της πρώην ΑΣΟΕΕ (εικόνες, video)

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια σημειώνονται στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), παρά το γεγονός πως είναι κλειστή η σχολή.

Παρά το γεγονός πως έχει ανασταλεί με απόφαση της Συγκλήτου η λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) για μία εβδομάδα έως και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, νωρίτε το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια στον προαύλιο χώρο της σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 φοιτητές μπήκαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν εντός του προαύλιου χώρου, κάνοντας χρήση χημικών.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Σημειώνεται ότι αν και για λίγη ώρα, η κατάσταση φαινόταν να ηρεμεί, τελικά στις 2 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε και δεύτερος γύρος επεισοδίων, με βία αυτή την φορά εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων από τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές που βρίσκονται στον περίβολο. Οι φοιτητές έχουν ανοίξει πανό και έχουν σχηματίσει αλυσίδα.  Εξω από την ΑΣΟΕΕ βρίσκονται αυτή την ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 - αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές. 

Ο Νίκος Φίλης, ωστόσο, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από ομάδα φοιτητών, όταν έφθασε έξω από το πανεπιστήμιο. Φοιτητές του ζήτησαν να αποχωρήσει και καταλόγισαν «σε κυρίους σαν τον Φίλη», ότι άνοιξαν το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι η ΑΣΟΕΕ ανήκει σε όλους τους φοιτητές και όχι στα ΜΑΤ ή σε άλλους ιδιοκτήτες. 

Δείτε εικόνα από το σημείο:

epeisodia-asoee1.jpg
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ © ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

epeisodia-asoee4.jpg
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ © ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ © ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

epeisodia-asoee6.jpg
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ © ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι είναι πιθανόν μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που αντιδρούν στο επταήμερο κλείσιμο του πανεπιστημίου και αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11 στην Πλατεία Βικτωρίας, στη συνέχεια, κινήθηκαν προς την πρώην ΑΣΟΕΕ όπου είχαν προγραμματίσει συνέλευση στο στέκι τους για τις 3 το μεσημέρι.

72433770_425221531494811_643086904929026048_n.jpg

Σημειώνεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ