Ελλαδα

Όχι, δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης για τους φωτεινούς σταυρούς

Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, εμφανίστηκε ο ισχυρισμός πως τα πρόστιμα είναι μια κίνηση υπέρ των «λαθρομεταναστών»

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7-696x381.jpg

Τι ισχύει για τα «πρόστιμα για τους φωτεινούς σταυρούς στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης»

Άρθρα που κυκλοφορούν αναφέρουν πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης για τους φωτεινούς σταυρούς. Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, εμφανίστηκε ο ισχυρισμός πως τα πρόστιμα είναι μια κίνηση υπέρ των «λαθρομεταναστών».

ΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Συγκεκριμένα, στο greeknewsondemand.com διαβάζουμε:

fireshot-capture-086-kynigane-ta-farmakeia-gia-toys-stayroys-yper-ton.webp

Στο στόχαστρο Δήμων… οι φωτεινοί σταυροί των φαρμακείων - Ώρα Ελλάδος 05:30 7/11/2019 | OPEN TV

Σε άλλες ιστοσελίδες όπως το makeleio.grstoxos.grpentapostagma.grvoicenews.grthestival.grrthess.grattikanea.blogspot.com κτλ, διαβάζουμε πως από τους σχετικούς ελέγχους, έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Τι ισχύει
Το θέμα με τους φωτεινούς σταυρούς των φαρμακείων έγινε ευρύτερα γνωστό έπειτα από δηλώσεις του Παναγιώτη Ναούμ, μέλους του ΔΣ Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του τηλεοπτικού καναλιού OPEN. Ο κ. Ναούμ ισχυρίστηκε πως κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει προβεί στην επιβολή προστίμων «είτε σε μορφή χρηματικών προστίμων, είτε σε μορφή παρατηρήσεων σε περίπου 300 με 400 φαρμακεία».

Κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ελέγχους σε φαρμακεία και σε επισημάνσεις στους ιδιοκτήτες για το μέγεθος των φωτεινών σταυρών, οι οποίοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, με βάση τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι σε καμία περίπτωση δεν έγιναν «υπέρ των λαθρομεταναστών», όπως ισχυρίζεται στον τίτλο του το άρθρο του greeknewsondemand.com.

Επιπλέον, κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, πληροφορηθήκαμε πως μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο, αλλά έχουν γίνει μόνο σχετικές συστάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ