Ελλαδα

Καλλιθέα: Νέος Εμπρησμός ΙΧ αυτοκινήτων (video)

Ανάληψη ευθύνης για τις φωτιές στο Μαρούσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμπρησμός ΙΧ στην Καλλιθέα
Εμπρησμός ΙΧ στην Καλλιθέα © ΑΝΤ1

Την ώρα που αναλαμβάνεται ευθύνη για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στο Μαρούσι, κάηκαν δύο νέα οχήματα στην Καλλιθέα.

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Για την ακρίβεια, πρώτα μπήκε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο η οποία πρόλαβε να επεκταθεί πριν έρθει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να κάψει και το παρακείμενο σταθμευμένο όχημα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν έξιπυροσβέστες με δύο οχήματα.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον κρότο έκρηξης και όταν βγήκαν στα μπαλκόνια είδαν άτομο να απομακρύνεται από το πρώτο όχημα που πήρε φωτιά, αλλά λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου δεν μπορούσαν εκείνοι να σβήσουν την πυρκαγιά μέχρι να φτάσει βοήθεια.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Μαρούσι. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται ότι οι επιθέσεις τη νύχτα της Τρίτης 21ης Ιανουαρίου έγιναν ως μία «ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων» απέναντι σε πολιτικές που «βάζουν στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες».

«Υ.Γ: Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ