Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται το καρναβάλι στην Ελλάδα

Για προληπτικούς λόγους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα Καρναβάλι
Οι μικροί χαμογελαστοί καρναβαλιστές της Πάτρας © Eurokinissi

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα. Την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια.

Δήμος Αθηναίων: Ποιες εκδηλώσεις ακυρώνονται

Μετά από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Δήμος Αθηναίων ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς έχουν προετοιμαστεί πλήρως το προηγούμενο διάστημα για να αντιμετωπίσουν με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκη που ενδεχομένως θα προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Επιστολή σε Μπακογιάννη

Την ανησυχία της για τον ιό COVID-19 εκφράζει η Ένωση Επενδυτών Κίνας - Ελλάς με σημερινή επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με την οποία του ζητά την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην επιστολή της ένωσης, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Δήμαρχε

δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ