Ελλαδα

Χίος: Επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ

Επιστρέφουν όλες οι διμοιρίες στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xios1.jpg
Χίος - Επεισόδια © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αθήνα επιστρέφουν όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν φτάσει σε Μυτιλήνη και Χίο - Επεισόδια και συμπλοκές με κατοίκους.

Σοβαρά επεισόδια στη Χίο, στο λιμάνι των Μεστών, πριν την επιβίβαση των διμοιριών των ΜΑΤ στο πλοίο με το οποίο θα αποχωρούσαν από το νησί.

xios3.jpg
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Σύμφωνα με το alithiatv της Χίου 14 διμοιρίες των Ματ ανέμεναν την επιβίβαση στο πλοίο, όταν θερμόαιμοι Χιώτες που τους περίμεναν εκεί άρχισαν να βρίζουν, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ, μην υπακούοντας στις εντολές των επικεφαλής τους, να επιτεθούν ανεξέλεγκτα κατά των συγκεντρωμένων.

xios2.jpg
Χίος - Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στη Χίο συνεχίστηκαν για πάνω από μισή ώρα, με άνδρες των ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και πέτρες προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.  

Τελικά, κι ενώ πλέον είχε φανεί το πλοίο κι είχε αρχίσει την διαδικασία πρόσδεσης, άρχισαν να επιβιβάζονται με μερικούς να περιφρουρούν συντεταγμένα την επιβίβαση έως την αναχώρηση τους από το λιμάνι των Μεστών. 

Χίος: Μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Αν. Μιχαηλίδη 

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την «απρόκλητη», όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχα στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ