Ελλαδα

Κορωνοϊός: Κλείνουν 8 σχολεία στην Αττική

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από τον ιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα. 8 σχολεία στην Αττική βάζουν λουκέτο.

Έπειτα από απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, παραμένουν κλειστά σήμερα (Παρασκευή 28/2) για προληπτικούς λόγους, λόγω κορωνοϊού  τα σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ενώ ξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό.

Κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έκλεισαν τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι στο Κολλέγιο Αθηνών φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας βρέθηκε σε εκπαιδευτική εκδρομή με άλλους μαθητές του Κολλεγίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ"

Προληπτική απολύμανση όλων των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων 

 

Σε προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η απολύμανση των σχολείων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώ στα δημοτικά κτίρια θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος εβδομάδας.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των άλλων ενεργειών που αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού στην πόλη, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ οι αφίσες με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κοροναϊό.

Κλειστό σχολείο και στη Θεσσαλονίκη

Για προληπτικούς λόγους κλειστό για δύο εβδομάδες θα μείνει το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτά ο 9χρονος γιος του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, μίας 38χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Το κλείσιμο του σχολείου ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

«Για τα παιδιά είναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ' υπερβολήν το ότι κλείνουμε όλο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου για προληπτικούς λόγους.
 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ